NIEUWS

Montblanc MB 01: eerste hoofdtelefoon van pennen en tassenbedrijf

Het meer dan 100 jaar oude Duitse Montblanc is vooral bekend van zijn fraaie pennen en lederwaren. Het bedrijf heeft een nieuw product ontwikkeld, genaamd MB 01. De MB 01 is een draadloze noise-cancelling hoofdtelefoon die fraai is afgewerkt en verkrijgbaar is in drie verschillende uitvoeringen. Naar eigen zeggen is Montblanc niet over één nacht ijs gegaan en hebben gerenommeerde ingenieurs en ontwerpers meegewerkt aan de totstandkoming van de MB 01.

Montblanc MB 01: draadloze noise-cancelling hoofdtelefoon

Montblanc staat voor onvergelijkbare schrijfinstrumenten en lederwaren. Maar bij een fraaie pen, een fraaie schrijfmap en een fraaie tas hoort natuurlijk ook een fraaie hoofdtelefoon. Enter de nieuwe MB 01 van Montblanc die deze maand wordt gelanceerd. De MB 01 is het eerste audioproduct van het meer dan 100 jaar oude Montblanc.

De nieuwe MB 01 van Montblanc is draadloos en opvouwbaar. Optimaal comfort wordt gecombineerd met slimme functionaliteit en een ongekende kwaliteit. De MB 01 rondt de technische creaties van Montblanc onderweg af om reizen op het werk en in de vrije tijd nog soepeler, productiever en aangenamer te maken. Van vertrek tot aankomst.

“Ons doel was om een hoofdtelefoon te creëren die perfect in balans is tussen geavanceerde technologie, een geavanceerd ontwerp en comfort. Dit is precies wat belangrijk is voor reizigers en gebruikers van producten van Montblanc, of het nu gaat om een langeafstandsvlucht, een conference call op de luchthaven of gewoon ontspannen onderweg,” zegt Nicolas Baretzki, CEO van Montblanc.

Montblanc MB 01: hoofdtelefoon voor de moderne reiziger

Hoofdtelefoons van hoge kwaliteit zijn een belangrijk accessoire geworden voor de moderne reiziger. Om te voldoen aan de behoeften van mensen die een groot deel van hun leven op straat of in de lucht doorbrengen, biedt de Montblanc draadloze over-ear hoofdtelefoon de volgende functies en kenmerken:

  • Een actieve ruisonderdrukkingstechnologie
  • Een geavanceerde technologie voor indrukwekkende geluidskwaliteit
  • Een ergonomisch ontwerp voor optimaal comfort
  • Exquise materialen en het hoogste niveau van vakmanschap voor een lange levensduur
  • Google Assistent voor een nog persoonlijkere ervaring onderweg met spraakgestuurde bediening van het apparaat
  • Compatibel met een breed scala aan bluetooth apparaten, waaronder iOS en Android

Een ervaren team van bekroonde ingenieurs en ontwerpers werkte samen om de hoofdtelefoon te ontwikkelen voor een uitstekende geluidskwaliteit, comfort en een stijlvolle uitstraling. Functies die stevig verankerd zijn in de erfenis van het Montblanc, dat wordt gekenmerkt door het hoogste vakmanschap en een tijdloos ontwerp.

Geluidsexpert en ontwerper Alex Rosson heeft zijn expertise op het gebied van akoestiek en geluidstechniek verwerkt in de ontwikkeling van de hoofdtelefoon om te zorgen dat deze onmiskenbaar Montblanc-geluid levert. Wat is precies onmiskenbaar Montblanc-geluid? Geen idee, nooit gehoord. Montblanc heeft nooit eerder geluidsapparatuur gebouwd.

“Bij de ontwikkeling van deze reisaccessoires lag onze focus niet alleen op het creëren van hoofdtelefoons die uitblinken in prestaties en betrouwbaarheid. We waren ook op zoek naar een onderscheidend ontwerp voor grotere koptelefoons die het hele oor comfortabel bedekken, evenals voor slanke metalen en lederen elementen die de onmiskenbare Montblanc-flair hebben. Of ze nu privé of professioneel zijn - wanneer ze onderweg zijn, willen kosmopolitische reizigers stijlvolle accessoires die overal aan hun zijde staan,” aldus Zaim Kamal, creatief directeur van Montblanc.

De MB 01 van Montblanc kan overweg met bluetooth 5.0. Hij weegt 280 gram en heeft volgens de fabrikant een frequentiebereik van 10 Hz tot 20 kHz. De drivers hebben een diameter van 40 millimeter. De accucapaciteit zou voldoende moeten zijn voor circa twintig uur muziekplezier.

Montblanc MB 01: drie kleuren

De slimme hoofdtelefoon is verkrijgbaar in drie verschillende versies: 1. in zwart leer met een metalen afwerking in chroom, 2. in bruin leer met een goudkleurige metalen afwerking en 3. in lichtgrijs leer met een gepolijste metalen afwerking.

Elke hoofdtelefoon wordt geleverd in een hoes van fijne stof en wordt geleverd met een USB-C-oplaadkabel, een audioverbindingskabel en een vliegtuigadapter.

Montblanc MB 01: prijs en leveringsinformatie

De Montblanc MB 01 is vanaf maart 2020 wereldwijd verkrijgbaar in de boetieks van Montblanc en online. Op de website van Montblanc staat een prijs van 600 euro. Een setje vervangende oorkussens kost 70 euro.

EDITORS' CHOICE