NIEUWSAudioAanZee

Geannuleerd: Acoustic Energy-show bij AudioAanZee

Op zaterdag 28 maart aanstaande stond er bij AudioAanZee in Den Helder een luistermiddag rond de luidsprekers van Acoustic Energy in de agenda. Deze bijeenkomst is uit voorzorg en omwille van de huidige maatregelen van het RIVM geannuleerd. 

"In overleg met importeur Viertron hebben wij besloten om onze show af te gelasten", legt Evert Rebel van AudioAanZee uit. "Als audiospeciaalzaak blijven wij op afspraak geopend, nu tijdelijk voor maximaal twee personen per afspraak. Wij houden ons strikt aan de richtlijnen van de RIVM en rekenen er op dat onze gasten dat ook doen. De fraaie speakers van Acoustic Energy zijn dus gewoon bij ons op afspraak te beluisteren. De AE509 heeft ons dusdanig verrast dat we daar nu standaard een Accuphase versterker op aansluiten."

De show had in het teken gestaan van ons nieuwe dealerschap van Acoustic Energy, vertelde Evert eerder. Acoustic Energy is bijna jarig, en dat gaat importeur Viertron samen met de speciaalzaak vieren. "We hebben de AE509, AE500 en AE309 in huis en zullen deze demonstreren in twee ruimtes. De NAD M10 gaan we inzetten met Dirac ruimtecorrectie, en hetzelfde geldt voor de NAD C658. De Acoustic Energy speakers hebben ons verrast door het pure muzikale karakter. De gebruikte materialen zoals in de 500 serie de Carbon woofers en tweeter zijn uniek in deze prijsklasse. Het elegante uiterlijk en de zeer fraaie afwerking maken het geheel af."

Acoustic Energy

Op 4 april 1987 werd er in West Londen een nieuwe speakermerk geboren, genaamd "Acoustic Energy". Het allereerste product dat werd ontworpen en werd geproduceerd was de legendarische en wereldberoemde luidspreker, de AE1. Deze luidspreker heeft nieuwe industriestandaarden vastgesteld voor audioprestaties vanuit een compacte behuizing die tot op de dag van vandaag de basis is geweest voor het Product Ethos van het bedrijf. De basis elementen van de AE1 worden hedendaags doorontwikkeld, wat is terug te zien in de 300-serie; onder andere de AE309 maakt gebruik van een aantal elementen waar de AE1 mee ontworpen is. 

AudioAanZee | Achterbinnenhaven 110, Den Helder | audioaanzee.nl


EDITORS' CHOICE