NIEUWS

Ikea stopt mogelijk met verkoop van Gnedby cd-kasten

Woonwarengigant Ikea zou op zijn Amerikaanse website aangegeven hebben te zullen stoppen met de verkoop van de Gnedby, een smalle hoge kast die zeer geschikt is voor de opslag van cd’s. We weten niet zeker of de Gnedby uit het assortiment gehaald zal worden, maar een gerucht met deze strekking waart rond op internet. Het zou ook kunnen dat het product in een beetje gewijzigde uitvoering verder gaat, wellicht onder een andere naam.

Ikea meubels en accessoires voor audio

Op zoek naar de beste opslag in huis voor vinylplaten? Een zeer geschikte en betaalbare kast met de naam Kallax is te vinden bij woonwarenhuis Ikea. De voorganger van Kallax was Expedit. Het Zweedse meubelbedrijf heeft ook betaalbare versterker / DAC-platforms in de vorm van Aptitlig slagersblokken, in elkaar grijpende geluidsabsorberende panelen met de naam Oddlaug en, recentelijk, een robuuste luisterstoel genaamd Äleby, die ook een bijpassend voetenbankje heeft.

Op zoek naar de beste opslag voor een grote collectie cd’s? Ga langs bij Ikea en koop een Gnedby, een smalle hoge kast die zeer betaalbaar is. En er passen 180 cd’s in. Op internet is echter het gerucht opgedoken dat de Gnedby mogelijk uitgefaseerd gaat worden. In de VS is de omzetdaling m.b.t. cd’s het sterkst en Ikea zou in de VS mogelijk daarom de Gnedby uit het assortiment willen nemen. “Helaas wordt onze GNEDBY-kast (402.771.43) stopgezet is en niet langer op voorraad in ons online magazijn. We kunnen niet garanderen dat er toekomstige beschikbaarheid is ... “ Een boodschap met deze strekking is hier te lezen.

We hebben vooralsnog geen bevestiging van dit gerucht gevonden. Mogelijk gaat de verkoop in Europa nog even door, als de verkoop in de VS inderdaad op zou houden. Wie het zekere voor het onzekere wil nemen, moet wellicht snel nog een paar exemplaren bestellen. Het zijn platte pakketten en die kunnen zo lang ze niet worden gebruikt vast wel ergens achterin de garage of boven op zolder bewaard worden.

De liefhebbers van cd’s en Gnedby-kasten zijn in elk geval gewaarschuwd.


EDITORS' CHOICE