NIEUWSRega

Rega Aphelion 2: het vlaggenschip van Rega’s mc-elementen

Het Britse audiobedrijf Rega heeft een nieuw mc-element aangekondigd genaamd Aphelion 2. De nieuwe Aphelion 2 is het vlaggenschip van Rega’s vloot van mc-elementen en is de vierde generatie van Rega's unieke handgemaakte mc-elementen. “Met de technologie die is ontwikkeld van de originele Aphelion en de nieuwste Apheta 3 naar het volgende niveau, hebben onze ingenieurs nu elk aspect van de originele ontwerpen verfijnd,” aldus fabrikant Rega.

Rega Aphelio 2: hoogwaardig mc-element

De in Groot-Brittannië gevestigde audiofabrikant Rega bouwt versterkers, luidsprekers en bronnen. Het bedrijf heeft ook een portfolio van draaitafelelementen, zowel van het mm- als het mc-type. De nieuwe Aphelion 2 is het nieuwe topmodel mc-element van Rega en is de opvolger van de Aphelion.

De Aphelion 2 lijkt op de Aphelion maar heeft ook verbeteringen. De Aphelion 2 is voorzien van een stijve borium cantilever die uitgerust is met het meest geavanceerde “fijne lijntype” naakt diamantprofiel, gecombineerd met een super krachtige neodymium magneet en zorgvuldig met de hand gewikkelde spoelen op een ijzeren microkruis. De voor de spoelen gebruikte koperdraad heft een dikte van 0,018 millimeter. De gewichtsreductie van het spoel/magneet-systeem geeft naar eigen zeggen meer vrijheid om de vinylgroef te volgen, zodat nog meer detail uit het vinyl kan worden gehaald. De Aphelion 2 is gehuisvest in een aluminium zwart geanodiseerde behuizing uit één stuk en beschermd door een CAD-ontworpen, heldere stijve afdekking ter bescherming van de fijne interne draden, waardoor hantering tijdens montage, veilig en zonder risico is.

De Aphelion 2 is de perfecte partner voor de meermaals bekroonde Planar 10 platenspeler en kan vanuit de fabriek worden geleverd als een pakket met korting. Lokale dealers van Rega kunnen daar meer over vertellen.

Rega adviseert een naalddruk van 1,9 gram. Het uitgangsvoltage is 350 µVolt. De kanaalscheiding is groter dan 29 dB.

Rega Aphelio 2: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer het nieuwe mc-element van Rega geleverd kan worden. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt. 

MERK

EDITORS' CHOICE