NIEUWS

Andover Audio PM-50: betaalbare magnetostatische hoofdtelefoon

Het in de VS gevestigde Andover Audio heeft de PM-50 aangekondigd, een open magnetostatische over-ear hoofdtelefoon die makkelijk aanstuurbaar is. De nieuwe PM-50 kan dan ook desgewenst met een smartphone o.i.d. van muziek worden voorzien. De oorschelpen zijn gemaakt van walnoothout en de oorkussens zijn eenvoudig vervangbaar. Ondanks deze eigenschappen is de PM-50 relatief betaalbaar.

Andover Audio PM-50: de eerste hoofdtelefoon van Andover Audio

Het team van Andover Audio, geleid door voormalig Cambridge SoundWorks General Manager Rob Mainiero, is een groep van audio-experts en ervaren ingenieurs die afkomstig zijn van een reeks iconische bedrijven waaronder Acoustic Research, Advent, Apogee Acoustics, Bose, Harman en anderen. Sinds de oprichting in 2012 heeft Andover Audio ontwerp- en productiediensten geleverd aan de bekende merken in automotive, telecommunicatie en hoogwaardige audio. Andover richt zijn expertise nu op producten van eigen merken die premium audiotechnologieën op een slimme manier combineren met een onderscheidend ontwerp.

Het eerste product dat van het in Boston gevestigde bedrijf, was een platenspeler genaamd Model One. De Model One is een geavanceerde platenspeler en entertainmentsysteem. Vanuit dat concept heeft Andover de Spinbase ontworpen, een compacte, maar toch premium luidsprekeroplossing voor onder de platenspeler. De Spinbase beschikt over Andover's feedback-eliminerende Isogroove-technologie en een slimme opstelling van twee woofers en twee tweeters voor een geloofwaardig stereobeeld en extra ingangen voor een muziekstreamer of CD-speler.

Nu breidt het bedrijf zijn portfolio uit met een nieuw product in de high-end hoofdtelefoonmarkt. Meer specifiek, de nieuwe PM-50 is een grote, circumaurale vlakke magnetische koptelefoons, die het bedrijf beschrijft als in staat om “een spectaculaire gedetailleerde en muzikale soundscape te genereren bij privé luisteren” en in staat om “uren luisterplezier te bieden zonder oorvermoeidheid.” En er is geen reden om te twijfelen, omdat goed ontworpen vlakke magnetische drivers meestal heel mooi klinken en het Andover-expertteam voldoende ervaring heeft om de productie-uitdagingen te begrijpen en hoe consistentie en kwaliteit tegen redelijke prijzen te bieden.

En natuurlijk is het nieuwe product ook ontworpen om te werken met elke muziekbron die de meeste consumenten zouden gebruiken. Zoals het bedrijf uitlegt, kan de PM-50 worden aangedreven door elke traditionele bron, waaronder smartphones, draagbare muziekspelers, hoogwaardige DA-converters, traditionele audiosystemen en speciale hoofdtelefoonversterkers.

In navolging van het industriële ontwerp van het Model One platenspeler-muzieksysteem, heeft de PM-50 fraai vervaardigde oorschelpen van echt notenhout die een solide akoestische behuizing bieden voor de 50 mm vlakke magnetostatische drivers, met een open akoestisch ontwerp voor betere transparantie en ruimtelijkheid . De ergonomische, lichtgewicht hoofdband is ook ontworpen voor comfort en is traploos instelbaar voor de hele dag luisteren.

Een ander leuk extraatje is het feit dat de Andover PM-50-hoofdtelefoon wordt geleverd met twee sets oorkussens. De dikkere kussens zorgen voor een meer ontspannen en open geluid, terwijl de dunnere kussens voor meer onmiddellijkheid en impact zorgen. Luisteraars kunnen hun favoriet kiezen voor geluid en comfort, of ze wijzigen voor specifieke opnames. Een derde set pads, met een lossere pasvorm, zal later in 2020 beschikbaar zijn, onthult het bedrijf ook. En natuurlijk kunnen kabels worden verwijderd en opgewaardeerd.

Andover geeft een impedantie op van 32 Ohm en een frequentiebereik van 15 Hz tot 50 kHz. De gevoeligheid is 102 dB/1 mW.

Andover Audio PM-50: prijs en leveringsinformatie

We weten niet of de PM-50 ook naar de Benelux zal komen. Op de website van fabrikant wordt hij aangeboden voor 500 dollar. Gezien de bouw en de afwerking lijkt dat een schappelijke of zelfs een beetje lage prijs. Een belangstellende in de Benelux zal wel rekening moeten houden met transportkosten, wisselkoersschommelingen, invoerrechten en het lokale BTW-tarief. de PM-50 zal dus in de Benelux wel iets duurder uitvallen dan in de VS. Meer weten? Kijk dan op de website van Andover Audio.EDITORS' CHOICE