NIEUWSApple

Apple verkrijgt patent op een draadloze thuisbioscoop

Sinan Kökbugur | 28 februari 2020 | Fotografie Fabrikant | Apple

Bedrijven als Sonos en Bose staan mogelijk op het punt om serieuze concurrentie te krijgen. Technologiereus Apple zou bezig kunnen zijn met de ontwikkeling van zijn eigen thuisbioscoopsysteem. Apple heeft in elk geval patent gevraagd en gekregen voor een “draadloze en bekabelde luidsprekerhub voor een thuisbioscoopsysteem”. Het patentdiagram lijkt een 5.1- of 7.1-opstelling te tonen, bestaande uit luidsprekers en een subwoofer, die allemaal draadloos zouden communiceren, net zoals de Sonos Beam, Playbar en Playbase doet met de Sonos Sub. Of Apple daadwerkelijk een draadloos thuisbioscoopsysteem gaat bouwen, zal de toekomst moeten uitwijzen. 

Apple gaat mogelijk thuisbioscoopsystemen bouwen

Het door Apple aangevraagde en verkregen patent heeft het nummer 10.575.095 gekregen en het nieuws werd opgepikt door website PatentlyApple.com die opmerkte dat het de derde versie van een home cinema-systeem zou zijn dat Apple sinds het midden van de jaren 2000 had gepatenteerd. PatentlyApple meldt dat, net als het onlangs aangekondigde patent, bij deze eerdere aanvragen een derde partij betrokken was, KSC Industries, een productontwikkelings- en technologielicentiebedrijf dat zich hoofdzakelijk richt op audio, waarvan de klanten behoren tot het meest veeleisende en meest gewaardeerde merknamen in de audioindustrie.

Het schema bij het patent lijkt een 5.1 of 7.1 surround-sound systeem te tonen met directe communicatie tussen de subwoofer en de middenluidspreker. Een samenvatting van de begeleidende documentatie luidt als volgt:

Een methode en systeem voor het communiceren van audio-, video- en / of besturingssignalen binnen een home entertainment-systeem. Een aantal audiokanalen wordt gecommuniceerd tussen een draadloze zender en een draadloze ontvanger. De draadloze zender bevindt zich in de buurt van een luidsprekerbehuizing. In sommige uitvoeringsvormen omsluit de luidsprekerbehuizing ook een centerluidspreker. De centerluidspreker zendt een audiosignaal naar een externe luidspreker, bijvoorbeeld een subwoofer. De subwoofer zendt één of meer ontvangen audiokanalen door naar één of meer surroundluidsprekers. Dit lijkt op communicatie tussen de centerluidspreker en de subwoofer, gevolgd door de surroundluidsprekers die audiosignalen van de sub ontvangen.

Dit lijkt te wijzen op een draadloze oplossing in WISA-stijl voor home cinema audio die zich aanpast wanneer audiokanalen worden toegevoegd of verwijderd.

Natuurlijk dient Apple elk jaar ontelbare patenten in om de concurrentie het hoofd te bieden en zijn intellectuele eigendom te beschermen. Veel van deze patenten komen niet verder dan de tekentafel. We wachten bijvoorbeeld nog steeds op de Apple TV met laserprojectie en de Apple iPhone met ingebouwde projector. Of Apple daadwerkelijk een draadloos thuisbioscoopsysteem gaat bouwen, zal de toekomst moeten uitwijzen.


EDITORS' CHOICE