Stealth Acoustics StingRay 83: luidspreker voor zwaar weer

Het Amerikaanse Stealth Acoustics heeft op de afgelopen ISE 2020 in Amsterdam de StingRay 83 aan het publiek getoond, een luidspreker die zelfs 64 uur onder water kan verblijven zonder te verdrinken. De StingRay 83 is dan ook bedoeld voor buitengebruik of gebruik op een boot. Hij is bestand tegen alle weersomstandigheden.

Stealth Acoustics StingRay 83: niet bang voor water of sneeuw

Het Amerikaanse Stealth Acoustics bouwt geen gewone luidsprekers. Het bedrijf bouwt luidsprekers voor onzichtbare inbouw in muren en voorts heeft het bedrijf een aantal modellen die bestand zijn tegen ruwe omstandigheden. De StingRay 83 is geschikt om zware weersomstandigheden te overleven, maar zou desondanks goed klinken. De StingRay 83 is gebaseerd op het geavanceerde ontwerp van de onzichtbare LRX-83-luidspreker van Stealth Acoustics, waardoor de lat aanzienlijk hoger ligt voor de audiokwaliteit buiten in luxe residentiƫle, commerciƫle en maritieme toepassingen.

De StingRay 83 is een drieweg model en produceert volgens de fabrikant een diepe, warme en natuurlijke basrespons tot 40 Hz met vloeiende middentonen en een solide bovenfrequentie (tot 20 kHz), en is naar eigen zeggen de meest uitgebalanceerde, krachtige en hoogwaardige buitenluidspreker die ooit door Stealth is gecreƫerd. Hij beschikt over een 30 mm middentoner, een 25 mm tweeter en een 200 millimeter woofer en dit alles in combinatie met Stealth's Fidelity Glass Advanced vlak front stralend oppervlak voor een ultrabrede verspreiding, ondanks de hermetisch afgesloten behuizing. Het resultaat is een aantrekkelijke, slank ogende luidspreker die een soepele en zijdeachtige geluidskwaliteit levert in het midden- en hoge gedeelte met een rijke basuitbreiding. Ontworpen met outdoor theater audio in het achterhoofd, en de indrukwekkende piekvermogenafhandeling van meer dan 300 Watt maakt het apparaat veel meer dan alleen een achtergrondmuziekspreker.

De StingRay 83 is volledig afgesloten van de elementen. Het is geconstrueerd met behulp van zeer sterk UV-beschermd glasvezel en ASA-kunststof van vezelkwaliteit, wat betekent dat de luidspreker volledig is afgedicht tegen indringing van externe elementen. Het heeft een beschermingsgraad van IP-68 volgens internationale CEI / IEC 60529-normen. Dat betekent dat hij bestand is tegen 64 uur onder water op een diepte van een meter. Geen vocht, zout of zon zal het apparaat beĆÆnvloeden, noch zal het ooit roesten of verkleuren na verloop van tijd, waardoor het ideaal is voor uitzonderlijke audioprestaties in ruwe, superjacht of buitenomgevingen. Volgens Stealth Acoustics werkt de StingRay 83 goed tussen ā€“18 en 65 graden Celsius.

De StingRay 83 is beschikbaar in standaard wit of zwart om discreet op te gaan in buitenlocaties. Optioneel kan een op maat gemaakte grafische wrap-afwerking worden toegepast om hem verder te laten opgaan in zijn omgeving of om de StingRay 83 een opvallende functie te geven. Een populaire optie is om Stealth een foto te sturen van de montagelocatie of ander kunstwerk voor fabrieksontwerp, print en toepassing van de behuizing. Specifieke montageoplossingen en accessoireproducten om de installatie van StingRay 83 in de bootconstructie of het verbouwproces te vergemakkelijken, worden geleverd.

Meer weten? Kijk dan op de website van Stealth Acoustics.

MERK

EDITORS' CHOICE