NIEUWSPanasonic

Panasonic presenteert nieuwe soundbars SC-HTB600 en SC-HTB400

Panasonic heeft vandaag niet alleen nieuwe televisies aangekondigd maar ook een tweetal nieuwe soundbars. De SC-HTB400 heeft een ingebouwde subwoofer en de SC-HTB600 heeft een externe draadloze subwoofer. Volgens de fabrikant hebben beiden soundbars een minimalistisch ontwerp, slimme functies en een geweldig geluid.

Panasonic SC-HTB400 en SC-HTB600: goed geluid bij de tv

De HTB600 ondersteunt Dolby Atmos en DTS:X home cinema audioformaten. Het hoogwaardige surroundgeluid wordt overgebracht in 3D om luisteraars een intense bioscoopervaring te bieden. De HTB600 wordt geleverd met een grote draadloze subwoofer voor dynamische lage tonen. De basreflexpoort van de subwoofer is aerodynamisch gevormd voor heldere lage tonen.

De HTB400 is een stijlvol solo soundbar-ontwerp dat geweldige lage tonen levert met twee in de behuizing geïntegreerde subwoofers. Beide modellen uit de HTB-serie hebben een functionele stijl die geoptimaliseerd is om aan te sluiten op de nieuwste Panasonic tv-ontwerpen.

“Wij willen consumenten graag opties bieden. De HTB600 is ideaal voor filmliefhebbers die thuis een Dolby Atmos 3D-geluid willen ervaren. En de HTB400 is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige oplossing om van soundtracks van films te genieten en dialogen beter te kunnen verstaan,” aldus Michael Friedrich, General Manager Home AV Group, Panasonic Marketing Europe.

Beide soundbars zijn voorzien van wat Panasonic Clear-Mode Dialogue noemt. Nu tv en videostreamingproducties steeds cinematischer worden, is het soms lastig te verstaan wat de acteurs zeggen. Clear-Mode Dialogue lost dit op door spraak te verduidelijken in de geluidsbewerking – dit betekent dat kijkers nooit meer belangrijke plots hoeven te missen.

Panasonic SC-HTB400 en SC-HTB600: ontworpen voor moderne tv’s

Met hun tijdloze ontwerp, afgewerkt met metalen roosters met gaten, zijn de HTB600 en HTB400 onopvallend, zodat kijkers zich op de actie op het scherm kunnen concentreren. De apparaten uit de nieuwe HTB-serie zijn bedoeld als aanvulling op de nieuwste tv's van Panasonic en hebben verstelbare voeten, zodat ze rechtstreeks over de tv-standaard geplaatst kunnen worden of, als de gebruiker dat wil, voor het tvmeubel. Beide soundbars kunnen ook aan de muur worden bevestigd met behulp van de geleverde bevestigingen. Het ontwerp is in harmonie met de tv en dus kunnen ze dicht bij elkaar bevestigd worden en niet ergens ver weg.

Als de nieuwe luidsprekers uit de HTB-serie op een vlakke ondergrond worden geplaatst, zoals een tv-meubel, dan staan ze omhoog onder een hoek van 7°, zodat het geluid in de richting van de oren van de kijker wordt geprojecteerd. Maar omdat de achterkant van de luidspreker ook onder een hoek staat, wordt dit gecorrigeerd als hij aan de muur wordt bevestigd, zodat het geluid onder een hoek van 180° wordt geprojecteerd. Een eenvoudig idee met veel effect.

Beide soundbars kunnen verbinding maken via bluetooth met smartphones en andere compatibele apparaten, zodat consumenten in stereo op hun bank naar muziek en podcasts kunnen luisteren.

Panasonic SC-HTB600: kenmerken

Dolby Atmos®/DTS:X: krachtig, dynamisch surroundgeluid wordt in 3D overgebracht en plaatst kijkers in een intense bioscoopervaring. De HTB600 biedt virtueel surroundgeluid met naar voren gerichte luidsprekers, zodat filmliefhebbers zich kunnen verliezen in films zonder dat er overal in de ruimte luidsprekers hoeven te staan.

Luidsprekersysteem van hoge kwaliteit: met twee full range (4,5 x 10 cm) aandrijfeenheden produceert de SC-HTB600 een rijk stemgeluid. De soundbar alleen al heeft een indrukwekkende output van 160 Watt, versterkt door de draadloze subwoofer tot een indrukwekkende 360 Watt.

Krachtige heldere lage tonen met draadloze subwoofer: de draadloze subwoofer van de HTB600 hoeft niet fysiek op de tv aangesloten te worden en kan overal onopvallend worden geplaatst voor het beste geluid. De draadloze subwoofer van 16 cm heeft een output van 200 Watt. De grote behuizing biedt rijkere lage tonen om actiefilms tot leven te brengen. De aerodynamisch gevormde basreflexpoort zorgt voor een soepele luchtstroom en vermindert ongewenste trillingen om krachtige, heldere lage tonen te produceren.

Gebruikers van de SC-HTB600 genieten van ononderbroken 4K HDR inclusief Dolby Vision content zonder dat de beeldkwaliteit verslechtert. Dit komt doordat het videosignaal door de soundbar wordt gestuurd via een Blu-ray speler, of gameconsole, naar de 4K tv.

Het eARC (verbeterd Audio Return Channel) stuurt audioformaten met een hoge bitsnelheid, zoals Dolby Ture HD, van de compatibele tv naar de soundbar. Dit betekent dat soundtracks voor films en grote tv-shows hun volledige potentieel kunnen benutten.

Panasonic SC-HTB400: kenmerken

Luidsprekersysteem van hoge kwaliteit: twee full range (4,5 x 10 cm) aandrijfeenheden en twee geïntegreerde subwoofers leveren een totale output van 160 Watt. Met behulp van neodymium magneten hebben we een ongelooflijk geluidsvolume kunnen stoppen in relatief compacte luidsprekers.

Twee ingebouwde subwoofers voor meer lage tonen: twee kegelvormige subwoofers van 8 cm leveren samen een output van 80 Watt. Twee basreflexpoorten zorgen voor heldere, krachtige lage tonen uit deze solo soundbar.

Panasonic SC-HTB400 en SC-HTB600: prijzen en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de nieuwe soundbars in de winkel zullen liggen en voor welke prijs.

EDITORS' CHOICE