NIEUWS

VikingSoundWave Disa: eerste product van nieuwe luidsprekerbouwer


Sinan Kökbugur | 17 februari 2020 | Fotografie Fabrikant

VikingSoudWave is een nieuwe Deense luidsprekerbouwer. Het bedrijf heeft zijn eerste product gelanceerd, een tweeweg monitorluidspreker met de naam Disa. De kast van de Disa is gemaakt van vier lagen. De baffle heeft een hellende hoek naar achteren voor een verbetering van de faselineairiteit. De Disa is verkrijgbaar in vier standaardafwerkingen maar op verzoek is maatwerk mogelijk.

VikingSoundWave Disa: tweeweg monitorluidspreker

De kast van de nieuwe Disa van het nieuwe VikingSoundWave, die gemaakt is van vier lagen verschillende materiaal, is overtrokken met leer. Dit heeft volgens de fabrikant akoestische voordelen en het ziet er fraai uit. De baffle van de Disa heeft bewust een hellingshoek naar achteren gekregen voor een verbetering van de faselineairiteit. Het cross-overfilter is van het type 12 dB Linkwitz/Riley

De tweeter heeft een diameter van 38 millimeter en een neodymium magneet. De middentoner/woofer heeft een diameter van 15 centimeter en een geweven minerale conus. De frequentiecurve is volgens de fabrikant zeer lineair.

De opgegeven impedantie is 6 tot 8 Ohm en de gevoeligheid is 87 dB. De Disa is met 35 x 34 x 22 centimeter klein te noemen, maar hij weegt wel 9,5 kilogram.

VikingSoundWave Disa: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit de uitvoeringen wit, rood, bordeaux en zwart met gouden accenten. Andere uitvoeringen zijn overigens bespreekbaar. We weten niet of de luidsprekers ook naar de Benelux zullen komen en voor welke prijs..Meer weten? Kijk dan op de website van VikingSoundWave.

EDITORS' CHOICE