NIEUWS

Kerr Acoustic K300, K320 en K100: luidsprekers met een studioachtergrond


Sinan Kökbugur | 14 februari 2020 | Fotografie Fabrikant

De Britse luidsprekerbouwer Kerr Acoustic heeft zijn wortels in de professionele wereld, maar heeft nu zijn eerste luidsprekers voor thuisgebruik aangekondigd. De modellen K100, K300 en K320 zijn transmissielijn luidsprekers met drivers van Volt en een linttweeter. De koper kan kiezen uit verschillende afwerkingen.

Kerr Acoustic K300, K320 en K100

Het in Cambridge in Groot-Brittannië gevestigde familiebedrijf Kerr Acoustic heeft zijn klanten vooral in de professionele wereld van opnamestudio’s maar het bedrijf heeft nu zijn eerste drie modellen voor consumenten aangekondigd.. De nieuwe luidsprekers zijn uitgerust met drivers van Volt en een linttweeter. Alledrie modellen werken volgens het transmissielijn principe. Later dit jaar zal een vierde model volgen.

De K300, ook ontworpen voor studiogebruik, is een tweeweg monitorluidspreker die volgens de fabrikant oppakt bij 33 Hz. De K320 is een tweeweg vloerstaander die begint bij 24 Hz. Het drieweg model K100 pakt op bij 16 Hz. Alledrie modellen gaan door tot 45 kHz.

De nieuwe modellen hebben alledrie een zware behuizing. De K100 weegt 78 kilogram, de K320 weegt 25 kilogram en de relatief kleine K100 weegt 12 kilogram. De behuizingen van de K300 en K320 zijn gemaakt van mulitplex variërend in dikte van 18 tot 24 millimeter. De K100 is volledig opgetrokken uit multiplex met een dikte van 24 millimeter.

Kerr Acoustic K300, K320 en K100: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe luidsprekers van Kerr Acoustic zijn oplopend in prijs beschikbaar, in echt houtfineer of satijn of hoogglans gelakt. Indien gelakt kan de klant zelf de gewenste kleur kiezen. We weten niet of de luidsprekers binnenkort de Noordzee zullen oversteken en hoeveel ze dan in de Benelux zouden moeten kosten, maar ter indicatie vermelden wij hieronder de prijzen die wij op een Engelstalige website hebben gezien. Een belangstellende moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten en het lokale BTW-tarief.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »