NIEUWSMeze

Meze Audio voegt de Rai Solo toe aan in-ear portfolio

Sinan Kökbugur | 10 februari 2020 | Fotografie Fabrikant | Meze

Het in Roemenië gevestigde Meze Audio heeft de in-ear hoofdtelefoon Rai Solo uitgebracht. Het is het tweede model in-ears voor de meer budgetvriendelijke markt. De Rai Solo heeft een behuizing van roestvrij staal en afneembare snoeren. 

Meze Audio Rai Solo

“Rai Solo is geboren uit onze visie om beginnende audiofielen een solide gebouwd en voordelige IEM te bieden. Ergonomisch ontwerp, stevige roestvrijstalen schaal, verfijnde dynamische driver, allemaal voor één doel: uw zintuigen betoveren door een pure luisterervaring,” aldus het Roemeense audiobedrijf Meze Audio.

De aanduiding Solo slaat op het feit dat er één driver in de Rai Solo is verwerkt. In het model Rai Penta waren dat er vijf maar die is ook bijna vijf keer zo duur. Maar ook de Rai Solo heeft behuizingen van roestvrij staal. De enkele driver werkt volgens wat Meze noemt “unified pistonic motion technology”. Het membraan is inductief en daarom hoeven er geen draden naar de spoel te lopen die een onbalans van de beweging van het membraan kunnen veroorzaken. De meegeleverde afneembare draad is van luxe verzilverd koper en bij de levering zit  een harde transportdoos om alle accessoires bij elkaar te houden.

De drivers hebben een diameter van 9,2 millimeter en een dikte van 9 micrometer. De impedantie is 16 Ohm. Het frequentiebereik loopt van 18 Hz tot 22 kHz. De gevoeligheid is 105 dB bij 1 mW/1 kHz.

Meze Audio Rai Solo: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Rai Solo is te koop voor 249 euro


EDITORS' CHOICE