NIEUWSAudio Pro

Audio Pro A26 en A36: multifunctionele multi-room luidsprekers

De Zweedse luidsprekerbouwer Audio Pro heeft een tweetal nieuwe modellen actieve luidsprekers uitgebracht. De A26 is een monitormodel en de A36 is een vloerstaander. Beide modellen zijn voorzien van analoge en digitale ingangen en draadloze verbindingsmogelijkheden. De koper kan kiezen uit een witte of zwarte uitvoering.

Audio Pro A26 en A36: actief en heel veel verbindingsmogelijkheden

Het Zweedse Audio Pro heeft A26 en A36 multi-room luidsprekers uitgebracht. Beide modellen luidsprekers zijn master/slave-systemen en worden als systeem verkocht. De ene luidspreker, de master, herbergt de versterkers en verbindingselektronica en wordt met een gewone luidsprekerkabel verbonden met de slave. De Zweedse fabrikant heeft een paar scherp geprijsde opties onthuld voor degenen die een lange boodschappenlijst hebben met vereisten voor wat ze van hun luidsprekers verwachten.

De Audio Pro A26 is een monitormodel en de A36 is een vloerstaander. Beide modellen hebben dezelfde functies en verbindingsmogelijkheden. De gebruiker kan analoog signaal laten aanleveren via de 3,5 millimeter jackplug of digitaal via de optische aansluiting. De gebruiker kan de A26 of A36 onderdeel maken van zijn AV-opstelling door de luidsprekers aan te sluiten op een tv via de HDMI ARC-aansluiting. Volumeregeling gaat dan via de afstandbediening van de tv. Beide modellen hebben ook een subwooferuitgang. Muzieksignaal kan ook via bluetooth met aptX worden aangeboden, of via wifi.

Anders nog iets? Ja, zowel de Audio Pro A26 als de A36 kunnen worden gekoppeld met andere luidsprekers uit het Audio Pro multi-room portfolio.

Beide modellen hebben een vermogen van 150 Watt dankzij een paar klasse D-versterkers en hebben een textiel dome-tweeter van één inch. De A36 heeft een twee 4,5-inch drivers en een baspoort aan de achterkant. De A26 doet het met één middentoner/woofer. De A36 heeft een geclaimd frequentiebereik van 32 Hz tot 25 kHz waarbij de cross-over plaatsvindt op 2,9 kHz. Het frequentiebereik van de A26 loopt van 45 Hz tot 20 kHz met de cross-over op 2,8 kHz.

Audio Pro A26 en A36: bediening

Natuurlijk is er een Audio Pro Control app voor de bediening van de luidsprekers, maar je kunt ook stembesturing gebruiken dankzij de Amazon Alexa in-app-functie. Een touchscreen van een samrtphone of tablet geeft overigens wel meer controle dan spraakbesturing. De gebruiker kan virtueel surround-geluid activeren als hij de HDMI ARC-verbinding gebruikt. Dan wordt er ook nog een IR-afstandbediening meegeleverd met vijf programmeerbare knoppen die kunnen worden ingesteld om een radiostation of Spotify-afspeellijst te activeren en af te spelen.

Audio Pro A26 en A36:  prijs en beschikbaarheid

De A26- en A36-luidsprekers zijn nu te koop en kosten respectievelijk 500 euro en 800 euro per paar. Meer weten? Kijk dan op de website van Audio Pro.

EDITORS' CHOICE