NIEUWS

Dan Clark's Aeon 2: hoofdtelefoon verkrijgbaar in open en gesloten versie

Sinan Kökbugur | 07 februari 2020 | Fotografie Fabrikant

Dan Clark Audio is de nieuwe naam van Mr. Speakers. Het in de VS gevestigde bedrijf heeft een nieuwe magnetostatische hoofdtelefoon uitgebracht genaamd Aeon 2. De nieuwe Aeon 2, een magnetostatisch model, is verkrijgbaar in een open en gesloten versie.

Dan Clark Aeon 2: naar keuze verkrijgbaar in open en gesloten uitvoering

Er is tegenwoordig geen tekort aan magnetostatische hoofdtelefoons op de markt, en onder de donateurs is Dan Clark Audio, het bedrijf dat voorheen bekend stond als Mr Speakers. Het nieuwste model van het in San Diego gevestigde bedrijf is de opvolger van zijn goed ontvangen Aeon, toepasselijk Aeon 2 genoemd. Net als bij het oudere model, is de Aeon 2 verkrijgbaar in twee versies, gesloten en open, maar het bedrijf zegt ook dat er “kolossale prestatie-upgrades” zijn bereikt met de nieuwe versie.

Volgens het persbericht beschikt de Aeon 2 over een geheel nieuwe driver die rechtstreeks is afgeleid van het model Ether 2 van Dan Clark. De nieuwe driver maakt gebruik van hetzelfde uiterst nauwkeurige machinaal bewerkte luchtstroomsysteem als het vlaggenschip Ether 2, waarbij luchtspleten worden verwijderd om de interne luchtstroom te verbeteren. Een nieuwe audiofiele voicing geeft een warmere, vollere toon in het gesloten model, en een slankere lagere middentonen in de open versie, evenals een veel grotere soundstage in beide, terwijl superieure driver-demping de resolutie en dynamiek verbetert. Dit levert alles bij elkaar een vloeiendere frequentierespons, aldus Dan Clark.

Het is ook compacter en draagbaar, met een lederen hoofdband en zachte oorkussens om een lange luistersessie comfortabeler te maken voor de gebruiker. Terwijl de originele Aeon werd ontworpen als een full-size hoofdtelefoon voor thuis of onderweg luisteren, maakt de nieuwe Aeon 2 het gemakkelijker dan ooit om muziek van audiofiele kwaliteit overal mee naartoe te nemen. Een slim opvouwbaar gimbal-systeem maakt niet alleen draagbaarheid een fluitje van een cent, maar verbetert ook de klemming, pasvorm, het gevoel en de structurele integriteit van de gehele hoofdtelefoon. In tegenstelling tot de meeste ontwerpen, die vouwen door de cups om te keren en ze naar de hoofdband te kantelen, werkt het bij de Aeon 2 op een andere manier: gewrichten aan elke kant zorgen ervoor dat de hoofdband op de bovenkant van de cups kan worden gevouwen. 

Wat materialen betreft, dienen ultralichte en zeer stijve schotten van koolstofvezel als basis voor de driver, en de driverassemblage is gemonteerd op een geëxtrudeerd aluminium frame, wat resulteert in een lichter en stijver ontwerp dan de originele Aeon.

Beide versies van de Aeon 2 hebben een donkerrode afwerking en wegen 327 g (zonder kabel).

Dan Clark Aeon 2: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Aeon 2, zowel het open model als het gesloten model, is verkrijgbaar voor net geen 1.000 euro


EDITORS' CHOICE