NIEUWSAudio Note

Audio Note Cobra: geïntegreerde push-pull buizenversterker met DAC

Het Britse audiobedrijf Audio Note heeft de Cobra uitgebracht, een geïntegreerde buizenversterker die voorzien is van drie analoge en drie digitale ingangen. Met 28 Watt per kanaal is de nieuwe Cobra geen krachtpatser maar hij levert zijn Watts wel in klasse A. We hebben nog geen prijsinformatie vernomen.

Audio Note Cobra: buizen en een old-school Philips TDA1543 DAC-chip

Het in Groot-Brittannië gevestigde Audio Note heeft als motto “Music’s Finest Conductor” en is gespecialiseerd in de bouw van buizenversterkers. Het bedrijf bouwt ook bronnen, luidsprekers en kabels.

Het nieuwste product is een geïntegreerde versterker genaamd Cobra die 28 Watt per kanaal kan leveren uit een paartje buizen van het type EL34, die in klasse A push-pull werken. De Cobra is volgens de fabrikant in staat om een breed scala aan luidsprekers aan te sturen dankzij de uitzonderlijke dubbele C-kern uitgangstransformatoren, die op maat zijn  ontworpen en vervaardigd door Audio Note. De Cobra heeft in totaal acht buizen aan boord (vier per kanaal): 4 x EL34, 2 x 6UA6, en 2 x 5670.

De nieuwe Cobra is uitgerust met drie analoge cinch-ingangen en drie digitale ingangen. Het hart van de ingebouwde DA-converter is een 16-bit DAC-chip van Philips van het type TDA1543. De coax-ingang kan signalen tot 24-bit/176,4 kHz accepteren, maar de native bitdiepte voor de Philips TDA1543 DAC-chip is 16 bit, dus alles daarboven wordt afgekapt. De optische SPDIF-ingang kan signaal tot 24-bit/96 kHz accepteren . De USB-ingang accepteert signaal tot 16-bit/48 kHz.

Met de IR-afstandbediening kan het volume worden geregeld, een bron worden gekozen en de uitvoer worden gedempt.

Audio Note Cobra: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Cobra van Audio Note zou inmiddels leverbaar moeten zijn, maar we hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE