NIEUWSPeachtree

Peachtree toont Nova150, Nova300, Nova500 en Amp500 op Bristol Hifi-show

Het in de VS gevestigde audiobedrijf Peachtree heeft de Nova150, Nova300, Nova500 en de Amp500 uitgebracht. De Nova 150, 300 en 500, geïntegreerde versterkers, en de Amp500, een tweekanaals eindversterker zullen op de komende Bristol Hifi-Show in Groot-Brittannië worden gedemonstreerd aan het publiek. We weten nog niet wanneer de nieuwe producten in de Benelux leverbaar zijn en voor welke prijs, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Peachtree Nova 2.0: nieuwe geïntegreerde versterkers

Peachtree Audio heeft een nieuwe generatie geïntegreerde versterkers gelanceerd die het oorspronkelijke concept volgens de fabrikant naar een hoger niveau tillen. De Nova150, Nova300 en Nova 500 zijn ieder vijf audiofiel ontworpen producten in één: DA-converter, voorversterker, eindversterker, mm-phonotrap en een hoofdtelefoonversterker, allemaal naadloos geïntegreerd in een enkel, mooi aluminium en houten chassis. De getallen in de typeaanduidingen staan voor het vermogen per kanaal bij een impedantie van acht Ohm.

De nieuwe Nova-versterkers zijn ontworpen om de ultieme link te bieden tussen alle bronapparaten en de luidsprekers met de krachtigste en schoonste versterkertechniek die Peachtree Audio ooit heeft aangeboden. Maar de Nova’s zijn niet ontworpen om eenvoudig luid muziek te reproduceren. Ze zijn ontworpen om muziek te leveren zoals de makers het bedoeld hebben, met het gemak, de autoriteit, de muzikaliteit en de emotionele impact van de beste opnames ter wereld, aldus Peachtree Audio.

Peachtree Amp500: tweekanaals eindversterker

Wie dol is op de DA-converter en de buizen in zijn huidige Peachtree (of andere DA-converter of voorversterker), maar wil profiteren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van eindversterkertechnologie, zou bij de nieuwe Amp500 zijn gading kunnen vinden. De Amp500 heeft een klasse A ingangstrap en kan tot 500 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren. De impedantie mag zakken tot 2,5 Ohm. De S/R-verhouding ligt boven de grens van 120 dB. Het gewicht en formaat van de Amp500 in aanmerking nemende veronderstellen wij dat de Amp500 is voorzien van klasse D eindtrappen.

Peachtree Nova 2.0 en Amp500: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe versterkers van Peachtree Audio zouden al verkrijgbaar moeten zijn, maar we hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux. Meer weten? Kijk dan op de website van Peachtree Audio.

EDITORS' CHOICE