NIEUWSQ Acoustics

Q Acoustics Q B12: actieve subwoofer ter aanvulling van de lage tonen

De Briste luidsprekerbouwer Q Acoustics heeft de Q B12 uitgebracht, een actieve subwoofer met een klasse D versterker aan boord. De driver heeft een diameter van 30 centimeter. Dat is twaalf inch en dit getal is verwerkt in de typeaanduiding. De nieuwe Q B12 is leverbaar in zwarte of witte uitvoering.

Q coustics Q B12: voor een beetje meer lage tonen

De Q B12 subwoofer is volgens fabrikant Q Acoustics de perfecte aanvulling op alle modellen in de Concept-productlijn en de 3000i-productlijn wanneer een bijzonder diepe en krachtige basweergave vereist is. De elegante subwoofer combineert een 300 mm woofer, een klasse D-versterker van 220 Watt en een behuizing die perfect is beschermd tegen storende trillingen, aldus Q Acoustics.

Of het nu gaat om klassieke muziek, intense basimpulsen in pop- en rocknummers of de soundtracks van speelfilms vol actie, de Q B12 levert altijd de juiste basbasis. De leveringsomvang omvat verstelbare spikes met rubberen doppen die de sub effectief loskoppelen van de vloer.

De extreem stabiele en stijve MDF-behuizing heeft een schot van 36 millimeter dik. Het aansluitpaneel en de klasse D-versterker, die 220 Watt kan leveren, zijn aan de achterzijde ingebed. Dit is volgens Q Acoustics voldoende om zelfs de sterkste basimpulsen of de grootste orgelpijpen krachtig en zonder vervorming te reproduceren. Dankzij de instelbare werkfrequentie kan de Q Acoustics Q B12-subwoofer naadloos worden gekoppeld aan de hoofdluidsprekers.

Q Acoustics Q B12: driver met de nieuwste chassistechnologie

De woofer die wordt gebruikt in de Q Acoustics Q B12 heeft een 300 millimeter membraan gemaakt van speciaal en bijzonder stijf papier en wordt in beweging gebracht met behulp van een krachtige magneet. De spreekspoel heeft een diameter van 50 millimeter en kan langer en luider geluid produceren zonder oververhitting.

Het frequentiebereik loopt van 28 Hz tot 300 Hz. De cross-overfrequentie is regelbaar tussen 70 Hz en 225 Hz.

Q Acoustics Q B12: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Q B12 is verkrijgbaar in witte of zwarte uitvoering en heeft een adviesprijs van net geen 600 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE