Monitor Audio IMS-4: streamer met BluOS voor vier zones

Monitor Audio brengt de IMS-4 op de markt, een streamer voor inbouwdoeleinden. De IMS-4 is voorzien van de BluOS software van Bluesound en kan vier zones tegelijk van muziek voorzien. We spotten het model aan het begin van het jaar op ISE 2020. 

Monitor Audio IMS-4: vierzone streamer en onderdeel van BluOS ecosysteem

Monitor Audio heeft na vergelijkend onderzoek besloten om de BluOS-standaard voor audiostreaming te adopteren. Vooral omdat het 'ontwikkeld is voor en door veeleisende audioliefhebbers', zo meldt de Britse fabrikant. "BluOS kan namelijk lossless hi-res audio van 24 bit/192kHz draadloos streamen zonder 'tijdsvertraging (lag)'. Lossless hi-res audio kan het volledige bereik weergeven van opnames die zijn gemasterd van muziekbronnen van betere kwaliteit dan 'cd-standaard' (16 bit/44 kHz)."

"De combinatie van hi-res-bronnen via een muziekservice als Tidal met de MQA-opnames (waarvan er inmiddels al miljoenen beschikbaar zijn) garandeert een ongekend hoge weergavekwaliteit van de audiostreams."

Met BluOS-technologie kan de slanke IMS-4 naar vier afzonderlijke zones streamen en de BluOS Controller-app biedt volledige flexibiliteit, waaronder streaming van muziekservices, gemakkelijke toegang tot muziekbibliotheken en spraakbesturing via een slim apparaat. Monitor Audio heeft dus besloten om niet zelf een streaming platorm te ontwikkelen, maar sluit zich aan bij het bestaande BluOS ecosysteem van Bluesound.

Toegankelijk via de app of een van de vele ondersteunde ge√Įntegreerde besturingssystemen, kunnen meerdere IMS-4 Music Streamers worden ge√Įntegreerd met andere BluOS-apparaten om tot 64 muziekzones te bieden, waarbij elke zone perfect samen kan spelen met een andere zone of iets anders kan spelen. En BluOS maakt het verliesvrij streamen van muziek tot 24-bit/192 kHz naar elke kamer in die is aangesloten op het thuisnetwerk mogelijk. Met BluOS levert de IMS-4 miljoenen Master Quality Authenticated (MQA) opnamen.

De IMS-4 biedt standaard toegang naar 15 muziekservices (zoals Tidal, Amazon, et cetera) plus 5 internetradioservices en kan uiteraard alle digitale muziekbronnen van het eigen netwerk streamen. Er zijn ruime aansluitmogelijkheden: 2 analoge tulpingangen en 1 digitale (optisch), daarnaast 4 analoge tulpuitgangen, 4 digitale (coax en optisch) uitgangen plus een LAN- en een USB-aansluiting. De in- en uitgang voor externe 12V-triggers, een IR-ingang plus een aparte 'system interrupt'- ingang, voor bijvoorbeeld een bel of een brandalarm, maken integratie in een bestaand installatiesysteem eenvoudig. De IMS-4 heeft 5 jaar garantie. De BluOS Controller App is er voor iOS, Android, macOS en Windows. 

Monitor Audio beveelt aan dat de IMS-4 samenwerkt met een installatieversterker zoals de IA150-8C. Ge√Įntegreerd met Crestron, Control4 en RTI, is de IMS-4 ook compatibel met andere BluOS-apparaten.

De Monitor Audio IMS-4 verschijnt deze maand bij de dealer, voor een adviesprijs van 1.500 euro. 


EDITORS' CHOICE