Monitor Audio IMS-4: streamer met BluOS voor vier zones, te zien op ISE 2020

Het Britse audiobedrijf Monitor Audio heeft de IMS-4 aangekondigd, een streamer die is bedoeld voor inbouwdoeleinden. De IMS-4 zal aan het publiek worden getoond op de komende ISE die zal worden gehouden in Amsterdam van 11 februari tot en met 14 februari. De IMS-4 is voorzien van de BluOS software van Bluesound en kan vier zones tegelijk van muziek voorzien.

Monitor Audio IMS-4: vierzone streamer en onderdeel van BluOS ecosysteem

Monitor Audio, dat bestaat sinds 1972, zegt verheugd te zijn om aan te kunnen kondigen dat het zijn nieuwe IMS-4 Music Streamer zal demonstreren op ISE 2020 in het RAI-complex in Amsterdam. De tentoonstelling van dit jaar is de eerste gelegenheid om de nieuwste custom-install telg van Monitor Audio te zien en te horen, aldus de fabrikant.

Met BluOS-technologie kan de slanke IMS-4 naar vier afzonderlijke zones streamen en de BluOS Controller-app biedt volledige flexibiliteit, waaronder streaming van muziekservices, gemakkelijke toegang tot muziekbibliotheken en spraakbesturing via een slim apparaat. Montori Audio heft dus besloten om niet zelf een streaming platorm te ontwikkelen, maar sluit zich aan bij het al jaren bestaande BluOS ecosysteem van Bluesound.

Toegankelijk via de app of een van de vele ondersteunde geïntegreerde besturingssystemen, kunnen meerdere IMS-4 Music Streamers worden geïntegreerd met andere BluOS-apparaten om tot 64 muziekzones te bieden, waarbij elke zone perfect samen kan spelen met een andere zone of iets anders kan spelen. En BluOS maakt het verliesvrij streamen van muziek tot 24-bit/192 kHz naar elke kamer in die is aangesloten op het thuisnetwerk mogelijk. Met BluOS levert de IMS-4 miljoenen Master Quality Authenticated (MQA) opnamen.

Monitor Audio beveelt aan dat de IMS-4 samenwerkt met een installatieversterker zoals de IA150-8C. Geïntegreerd met Crestron, Control4 en RTI, is de IMS-4 ook compatibel met andere BluOS-apparaten.

Michael Hedges, technisch directeur van Monitor Audio, zezgt: “Ik ben heel blij dat ik onze IMS-4 Music Streamer op ISE kan demonstreren. Ik weet zeker dat de bezoekers van onze stand blij zullen zijn met zowel de prestaties als de veelzijdigheid.” Monitor Audio wil ISE-deelnemers uitnodigen om zijn stand te bezoeken om de nieuwe IMS-4 en de andere aangepaste installatie-oplossingen te ervaren die het zal demonstreren.

Monitor Audio IMS-4: prijs en leveringsinformatie

We weten niet vanaf wanneer de IMS-4 geleverd kan worden. Ook hebben wij nog geen prijsinformatie voor de Benelux gezien, maar – louter ter indicatie – op diverse Duitstalige websites hebben wij een prijs van 1.500 euro gezien.

EDITORS' CHOICE