NIEUWSExposure

Exposure 2510: compacte geïntegreerde versterker

Het Britse audiobedrijf Exposure heeft een nieuwe geïntegreerde versterker uitgebracht genaamd 2510. De nieuwe 2510 belooft hoge prestaties tegen een redelijke prijs. De voortrappen zijn passief. Digitale ingangen zijn er niet, wel een draaitafelingang. De 2510 is leverbaar in zwarte of titaniumkleurige uitvoering.

Exposure 2510: stereoversterker

Trouw aan het motto “echte hifi tegen reële prijzen”, schittert de 2510 met slimme technologie en een praktische uitrusting, aldus de Engelse fabrikant Exposure. Naast een passief werkende voortrap en de MM-draaitafelingang, is de krachtige uitgangstrap, die zijn kracht haalt uit een ringkerntransformator, indrukwekkend. Volgens de persverklaring bewijst de nieuwe Exposure 2510 Integrated Amplifier dat hoge geluidskwaliteit niet exorbitant duur hoeft te zijn.

Het massieve voorpaneel, dat alleen is uitgerust met twee draaischakelaars, oogt opgeruimd, ja zelfs een beetje spartaans. Volgens de maker maakt de 2510 liever indruk met zijn uitgebreide interne structuur. Hier hebben de ingenieurs naar eigen zeggen al het mogelijke gedaan om een krachtige geïntegreerde versterker te bouwen met korte signaalpaden, een krachtige ringkerntransformator en het cascodecircuit dat typisch is voor Exposure. Vinylliefhebbers kunnen genieten van een uitstekende MM-phono-ingang, die volgens de fabrikant kwalitatief kan concurreren met duurdere phono-voorversterkers.

Het uitgangsvermogen bij 1 kHz en acht Ohm luidsprekerimpedantie is 75 Watt per kanaal. De totale harmonische vervorming is kleiner dan 0,015 procent bij 1 kHz op nominaal vermogen. De S/R-verhouding is groter dan 100 dB. De afmetingen zijn 440 x 90 x 300 millimeter (B x H x D). De 2510 weegt zes kilogram.

Exposure 2510: prijs en leveringsinformatie

De koper krijgt drie jaar garantie. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor Nederland vernomen, maar op diverse Duitstalige websites zagen wij een prijs van 1.750 euro.


EDITORS' CHOICE