NIEUWSGoldmund

Goldmund Telos 7 NextGen: minimalistische hoogwaardige versterker

Het Zwitserse audiobedrijf Goldmund heeft de Telos 7 NextGen aangekondigd, een geïntegreerde versterker die voorzien is van een enkele analoge cinch-ingang en een drietal digitale ingangen. Het aantal ingangen is dus relatief beperkt, maar niet iedereen heeft veel ingangen nodig. De Telos 7 NextGen kan 175 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren en creëert volgens de fabrikant een helder en gedetailleerd geluidsbeeld. Naar verwachting komt hij in de loop van komend voorjaar in de winkel te liggen.

Goldmund Telos 7 NextGen: krachtige stereoversterker

Het in Zwitserland gevestigde Goldmund heeft deze week de Telos 7 NextGen aangekondigd. Het Zwitserse high-end audiomerk stelt trots dat zijn Telos 7 NextGen, een geïntegreerde versterker, één van de meest spectaculaire geïntegreerde stereoversterkers is die het heeft gebouwd. De nieuwe Telos 7 NextGen zal het model Metis 7 gaan vervangen. Deze laatste is niet meer te vinden op de website van Goldmund.

Met een vermogen van 175 Watt bij acht ohm, belooft de geïntegreerde Telos 7 NextGen elk high-end passief stereoluidsprekersysteem met gemak aan te kunnen sturen. Met een geclaimde frequentierespons van 20 Hz – 20 kHz (+/- 0,5 dB) zegt Goldmund dat het nieuwe apparaat zowel energie als een ruimtelijk, helder en gedetailleerd geluidsbeeld zal leveren.

Onder de motorkap bevindt zich de nieuwste verbetering van het 32 jaar oude circuitontwerp van de fabrikant. Naar eigen zeggen hebben verschillende ontwikkelaars lagen van subtiele evolutie toegevoegd aan dit schema, waarmee één van de langste continuïteitsverhalen m.b.t. circuitontwerp is opgebouwd.

De Goldmund Telos 7 NextGen is 44 x 16,5 x 40 centimeter groot (BxHxD) en weegt 25 kilogram. Het aantal ingangen is niet groot. Er is slechts één analoge cinch-ingang, maar de Telos 7 NextGen heeft ook een drietal digitale ingangen: 1 x optisch, 1 x coaxiaal en een usb-ingang. Deze laatste kan PCM-signaal verwerken tot een resolutie van 32-bit/384 kHz en ook DSD over PCM.

De eenvoudige gebruikersinterface met niet meer dan een volumeknop en bronkeuzeschakelaar moet de bediening zo ongecompliceerd mogelijk maken.

Goldmund Telos 7 NextGen: prijs en leveringsinformatie

De Telos 7 NextGen van Goldmund zou in de loop van dit voorjaar op de markt moeten komen. Wij hebben nog geen Nederlandse prijsinformatie vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE