NIEUWSElac

Elac Concentro S 507: de betaalbare droomluidspreker?


Sinan Kökbugur | 09 januari 2020 | Fotografie Fabrikant | Elac

Met de Concentro S 507 presenteert het Duitse audiobedrijf Elac een luidspreker waarvan het ontwerp en de uitrusting in de geest van vlaggenschipmodel Concentro zijn. Maar de nieuwe Concentro S 507 heeft ook nieuwe technische inzichten aan boord. In de loop van deze maand komt hij op de markt in een naar keuze witte of zwarte uitvoering.

Elac Concentro S 507: vierweg vloerstaande luidspreker

Het de kast de Concentro S 507 van het Duitse Elac toont de succesvolle symbiose van het extravagante ontwerp van de Concentro en strakke ontwerplijnen van de Vela-serie. De trapeziumvormige basisvorm en de lichte hoek van de behuizing geven een natuurlijk, onopvallend uiterlijk. De expressieve vloereenheid zorgt voor stabiliteit en vervoert elegantie met het speciale “high-heel” effect. Alsof de Concentro S 507 op naaldhakken staat. De koper kan straks kiezen uit een hoogglans zwarte of witte uitvoering.

De stepX-JET is een concentrisch chassis, bestaande uit de nieuwe JET 5c tweeter en een midrange met een aluminium conus. Een gepatenteerde technologie maakt het mogelijk om door middel van verwisselbare DCR's (Directivity Control Ring) de richtkarakteristieken in het middenbereik aan te passen aan de individuele ruimtelijke omstandigheden. Dankzij de verschillende DCR's (drie aluminium DCR's inbegrepen), kan de verhouding tussen directe en diffuse geluidscomponenten in de luisterzone worden geperfectioneerd.

De stepX-JET wordt ondersteund door een woofer aan de voorzijde. Vier krachtige langwerpige woofers aan de zijkant zorgen voor superieure prestaties in het basbereik. De speciale ICD-opstelling (Impluse Compensated Design) garandeert een basweergave zonder kleuring als gevolg van ongewenste mechanische trillingen. Als gevolg hiervan biedt de Concentro S 507 een perfecte weergave van audiosignalen, die aan alle audiofiele vereisten voldoet bij de laagste en hoge frequenties en volumes.

Elac Concentro S 507: technische specificaties

Hoogte: 1.220 mm met spikes
Breedte: 270 mm met spikes
Diepte: 380 mm met spikes
Gewicht: 37 kilogram
Type: vierweg, basreflex
Woofer: 4 x 150 AS mm conus
Bas-middentonen: 1 x 180 mm Ø, AS-XR conus
Middenbereik: 1 x 50 | 130 mm  AL conus
Tweeter: 1 x JET 5c
Crossover-frequentie: 120 Hz, 400  Hz, 2.600 Hz
Belastbaarheid: 240 Watt.
Piekbelasting: 300 Watt
Minimale impedantie: 3,0 Ohm bij 360 Hz
Frequentiebereik (volgens IEC 268-5): 24 Hz tot 50 kHz
Gevoeligheid: 88 dB / 2.83 Volt / 1 meter
Nominale impedantie: 4 Ohm
Aanbevolen versterkervermogen bij nominale impedantie: 60 – 500 Watt
Kleurversies: zwarte hoogglanslak, witte hoogglanslak
Accessoires inbegrepen: bi-bedrading brug set, handschoenen, spike set, poetsdoekset

Elac Concentro S 507: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de Elac Concentro S 507 in de loop van deze maand leverbaar zijn. We hebben geen officiële Nederlandse prijsinformatie vernomen, maar op meerdere Duitstalige websites hebben wij een prijs van 5.500 euro per stuk gezien.

 

 

 

 

 

 

 


EDITORS' CHOICE