NIEUWSTeac

Teac PE-505: eerste phono-versterker van het merk, te zien op CES

Het Japanse Teac heeft de PE-505 aan het publiek getoond op de lopende CES in Las Vegas. de PE-505 is een phono-versterker en is het eerste model in de Reference-productlijn. De PE-505 is verregaand instelbaar en is naar verwachting leverbaar vanaf de lente van 2020, in zwarte of zilverkleurige uitvoering.

Teac PE-505: phono-versterker

De nieuwe PE-505 is dual mono opgebouwd en heeft een XLR-uitgang en een cinch-uitgang. Het apparaat is geschikt voor zowel mm-elementen als mc-elementen en biedt in beide gevallen een lage ruisvloer. De TEAC PE-505 maakt overal gebruik van differentiaalversterkercircuits, of deze nu een gebalanceerd of ongebalanceerd signaal krijgen. Capaciteit en impedantie kunnen worden ingesteld naar aanleiding van het aangesloten element.

De gebruiker kan met knoppen op de voorkant uit verschillende RIAA-curves kiezen. Ook kan worden gekozen voor de oude curves van Decca en Columbia zodat hele oude platen ook afgespeeld kunnen worden.

De PE-505 heeft dezelfde stijl als de andere apparaten in de Reference-productlijn. De aluminium behuizing is naar keuze in zwart of zilver uitgevoerd en heeft handvaten links en rechts op het front. In het midden is een analoge meter geplaatst.

In de loop van het voorjaar zou de PE-505 op de markt moeten komen. De prijs moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE