NIEUWSPanasonic

Productnieuws van Panasonic op CES 2020: OLED en head-fi

Tijdens CES, de jaarlijkse tech- en elektronica beurs in Las Vegas, presenteert Panasonic deze week haar innovaties voor 2020. In het overzicht van nieuwe producten onder meer OLED tv's, hoofdtelefoons en Technics in-ears.

HZW2004 OLED TV met Filmmaker Mode en Dolby Vision IQ

Panasonic heeft vandaag de introductie aangekondigd van de HZW2004. Deze nieuwe OLED TV is verkrijgbaar in 65 en 55 inch en heeft een speciaal Master HDR OLED Professional Edition scherm met door Panasonic ontwikkelde verbeteringen in de hardware. 

De HZW2004 OLED TV is het nieuwste vlaggenschip van Panasonic zorgt dat er zowel in donkere als helder verlichte woonkamers genoten kan worden van HDR-beeldkwaliteit op Hollywood-niveau dankzij Filmmaker Mode met Intelligent Sensing en Dolby Vision IQ. Het is 's werelds eerste TV die Dolby Vision IQ en Filmmaker Mode ondersteunt naast Dolby Vision®, HDR10+ en HLG Photo.

Technics True Wireless in-ears

Bij Technics zien we deze week ook hun nieuwe in-ear hoofdtelefoons, waaronder de EAH-AZ70. "Deze True Wireless-hoofdtelefoon met een akoestisch ontwerp biedt de beste ruisonderdrukkende prestaties binnen de branche." De EAH-AZ70W (foto) is naar eigen zeggen ontwikkeld om het ideale geluid weer te geven.

Ook nieuw: de RZ-S500W (verkrijgbaar in zwart en wit), voorzien van een toonaangevende noise-cancelling functie. De RZ-S300W (verkrijgbaar in zwart, wit en groen) is compact (diameter van circa 17 mm) en biedt een stabiele verbinding. Op de RZ-S500W is de Dual Hybrid Noise Cancelling-technologie toegepast. Deze bestaat uit twee combinaties van technieken. Ten eerste Feedforward Noise Cancelling (FF-NC) en Feedback Noise Cancelling (FB-NC). Ten tweede een combinatie van analoge en digitale signaalverwerking. Hierdoor wordt een 'toonaangevend ruisonderdrukkend effect gerealiseerd' in de categorie True Wireless.

Draadloze hoofdtelefoons: RB-M700B, RB-M500B en RB-M300B

Ook aan de liefhebbers van over-ear hoofdtelefoons is gedacht, met diverse nieuwe modellen: de RB-M700B (foto), RB-M500B en RB-M300B, die de levendige, krachtige beleving van een machtig basgeluid mogelijk moeten maken. De afgelopen jaren is muziek met krachtige bastonen steeds populairder geworden en wereldwijd terug te vinden in de hitlijsten. Panasonic heeft XBS DEEP (Extra Bass System Deep) ontwikkeld en deze technologie toegepast op de nieuwe modellen RB-M700B, RB-M500B en RB-M300B. De technologie is gebaseerd op het tot zijn recht laten komen van die zware basgeluiden, zodat de gebruiker 'optimaal van de muziek kan genieten'. Wat XBS DEEP volgens de fabrikant bijzonder maakt, zijn onder meer een Free Edge Driver-systeem van 40 mm, Acoustic Bass Control en Harmonic Tuning EQ.


EDITORS' CHOICE