Mark Levinson introduceert No 5105 platenspeler op CES 2020

Audiomerk Mark Levinson heeft op de lopende CES in Las Vegas een nieuwe draaitafel genaamd No 5105 aan het publiek getoond. De nieuwe draaitafel kan met of zonder element worden geleverd. In de loop van de zomer van 2020 zou de nieuwe No 5105 op de markt moeten komen. 

Mark Levinson No 5105: platenspeler

Harman International, een volledige dochteronderneming van Samsung Electronics Co., introduceert de Mark Levinson No 5105 platenspeler op CES 2020. De No 5105 is een premium precisie ontworpen platenspeler met een volledig origineel ontwerp op maat. De No 5105 combineert glanzende elementen die inherent zijn aan het veelgeprezen industri√ęle ontwerp uit de 5000-serie, terwijl hij nieuwe materiaalcombinaties introduceert die essentieel zijn voor zijn uitzonderlijke prestaties.

‚ÄúOntworpen en gebouwd voor de veeleisende analoge muziekliefhebber, levert de No 5105 een verbazingwekkend niveau van warmte en trouw, en een algehele luisterervaring die we nog niet eerder hebben gezien in deze prijsklasse,‚Ä̬† stelt Jim Garrett, Senior Director, Productstrategie en -planning, Harman Luxury Audio. ‚ÄúDe kwaliteit van de No 5105 moet worden gehoord om te worden gewaardeerd, en we zijn erg trots om de legendarische kwaliteit van Mark Levinson beschikbaar te maken voor een bredere reeks liefhebbers van opgenomen muziek.‚ÄĚ

De No 5105 is voorzien van een één inch dik, parelgestraald, zwart geanodiseerd, massief aluminium frontpaneel dat is bewerkt en gevormd om naadloos in het slanke glazen display te vloeien. Het getinte glas is verzonken in een gestraalde helder geanodiseerde aluminium omlijsting met bijpassende aluminium Speed- en Standby-bedieningsknoppen. De iconische Mark Levinson.

Een op maat gemaakte 10-inch hoogglanzende back toonarm buis van koolstofvezel is versmolten tot een massieve aluminium headshell met een ge√Įntegreerde vingerlift. Het massieve aluminium draaiplateau weegt veertien pond en is opgehangen aan een geslepen, geharde stalen as die draait op ultraprecieze lagers. Een olievrije lagerbodem gemaakt van een mix van composietmateriaal met ge√Įntegreerde smering en een onderhoudsvrije gesinterde messing bus zorgen voor een betrouwbare werking voor vele jaren.

De bijna twee inch dikke massieve aluminium plint is vervaardigd uit een enkele blok en is opgehangen aan drie verstelbare aluminium poten, elk met een ophangsysteem van gemengd materiaal.

Het regelsignaal van de 12 Volt synchrone motor wordt digitaal gegenereerd. Daarom is er naar eigen zeggen geen temperatuurgevoeligheid, hetgeen zorgt voor stabiliteit van de snelheid en een lage wow en flutter waarde. De ge√Įntegreerde voeding met groot bereik is ontworpen voor wereldwijd gebruik met 90-260 VAC. Vier verschillende AC-kabels worden meegeleverd.

Mark Levinson No 5105: prijs en beschikbaarheid

De No 5105 is straks verkrijgbaar met of zonder een in de fabriek ge√Įnstalleerde mc-cartridge. Beide versies zijn beschikbaar in de zomer van 2020. Prijsinformatie voor Nederland is nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE