NIEUWSJBL

JBL toont monitorluidspreker L82 Classic op CES in Las Vegas

Sinan Kökbugur | 07 januari 2020 | Fotografie Fabrikant | JBL

De Amerikaanse luidsprekerbouwer JBL heeft op de CES in Las Vegas de L82 Classic aan het publiek getoond. De L82 Classic is een tweeweg monitorluidspreker die zijn naam eer aandoet: hij is inderdaad buitengewoon klassiek voorgegeven. In de loop van april 2020 zou hij op de markt moeten komen.

JBL L82 Classic: tweeweg monitorluidspreker

Het Amerikaanse JBL, onderdeel van Harman International dat op zijn beurt weer onderdeel is van Samsung Electronics, heeft op de thans lopende CES in Las Vegas de L82 Classic geïntroduceerd. Naar eigen zeggen is de L82 Classic afgeleid van de zeer succesvolle L100. Net als bij de legendarische L100 drieweg monitorluidspreker uitgebracht in 1970, zelf een consumentenversie van de populaire JBL 4310 Pro Studio Monitor, volgt de nieuwe L82 Classic op de hielen van een lange lijn van toonaangevend succes.

Gebaseerd op de JBL L100 Classic-luidspreker geïntroduceerd in 2018, is het acht inch tweeweg systeemontwerp van de nieuwe L82 Classic compacter, maar levert volgens JBL nog steeds een premium geluidservaring en een aantrekkelijke esthetiek die zowel retro- als moderne gevoeligheden aanspreekt. “De L100 Classic is voor ons een enorm succes geweest en heeft de belofte van JBL-geluid en de romantiek van de vintage esthetiek waargemaakt,” zegt Jim Garrett, Senior Director, Productstrategie en -planning. “Met de L82 Classic hebben we een product dat hetzelfde onmiddellijk herkenbare ontwerp en gerespecteerde geluidskwaliteit oproept, en toch doet het dat met een aanzienlijk kleinere fysieke voetafdruk. We verwachten dat dit een hit wordt bij muziekliefhebbers die de kenmerken van de L100 Classic in een compacter formaat wensen.”

De L82 Classic-luidsprekers worden verpakt en verkocht als spiegelbeeldparen en hebben een één inch titanium dome tweeter met akoestische lensgolfgeleider en HF-niveauverzwakker op het voorpaneel. De tweeter is dezelfde als in de grotere L100 Classic. De acht inch witte polyconuswoofer met gegoten frame van het systeem levert een volledig, natuurlijk geluid met basreflexafstemming via een Slipstream-poort aan de voorzijde.

De L82 Classic-luidsprekers hebben een aantrekkelijk retro-ontwerp met vintage JBL-stijl, inclusief een iconisch Quadrex-schuimrooster in een keuze uit drie kleuren - zwart, oranje of blauw - allemaal met een zwart en brons JBL-logo. De behuizingen zijn afgewerkt met een echt gesatineerd notenhoutfineer en kunnen verticaal of horizontaal worden geplaatst.

Accessoires voor de JBL L82 Classic luidsprekers zijn de JS-80 vloerstandaards (verkocht als een paar) die de luidsprekers op de juiste luisterhoogte brengen. Extra retro Quadrex schuimroosterpakketten (zwart, oranje of blauw) zijn ook beschikbaar om de luidsprekers gemakkelijk in elk interieur te laten passen.

JBL L82 Classic: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe JBL L82 Classic is naar verwachting leverbaar vanaf begin april 2020. We hebben nog geen prijsinformatie voor Nederland.

EDITORS' CHOICE