Advance Paris introduceert MyConnect 150 all-in-one

Dat de succesvolle MyConnect 50 van Advance Paris een groter broertje zou gaan krijgen was te verwachten, maar met de MyConnect 150 doet het merk er een schepje bovenop. Van buizenvoortrap tot 2 x 190W eindversterker, van Phono MM/MC tot internetradio, van cd tot Qubuz en van Bluetooth tot Xmos USB; het apparaat is lekker veelzijdig.

De Advance Paris MyConnect 150 is voorzien van een stevige voeding en een enorm vermogen; 130W aan 8 Ohm, 190W aan 4 ohm en bij moeilijke belasting van 2,66 Ohm wordt er 250W per kanaal opgehoest. Bijzonder is dat in het voorversterker gedeelte vacuümbuizen worden ingezet om het audiofiele karakter van het apparaat te benadrukken. Doordat de MyConnect 150 volgens de fabrikant geen problemen heeft met moeilijke belastingen kunnen er 3 paar luidsprekers op aangesloten worden die in verschillende configuraties gelijktijdig kunnen spelen. In de configuraties A+B, A+C en B+C moeten de aangesloten luidsprekers wel minimaal 8 Ohm zijn.

Streaming- en muziekbronnen

Om met streaming te beginnen; met Advance Playstream is MyConnect 150 een netwerkspeler (WiFi of bedraad), waarmee je muziek vanaf je computer kunt afspelen. Daarnaast worden muziekdiensten zoals SpotifyConnect, Tidal, Qobuz, Deezer en Amazon Music ondersteund, en zijn tienduizenden internet radiostations via TuneIn beschikbaar. In een digitale Bluetooth ingang is voorzien. Met de optionele X-FTB01 of X-FTB02 kun je elk mobiel apparaat verbinden. Ook kan MyConnect 150 overweg met AirPlay en DNLA.

Vervolgens staan ook muziekbronnen als cd-speler, FM tuner en DAB+ tot de beschikking, en zijn er aardig wat ingangen -analoog, digitaal en USB- om allerhande apparaten aan te sluiten.

De D/A-converter

Top apparaten kunnen heden ten dage alleen top zijn als ze een uitstekende D/A converter (DAC) aan boord hebben. Advance was een pionier op het gebied van integratie van dac’s en zet deze traditie voort. In de MyConnect 150 wordt gebruik gemaakt van de befaamde AKM AK4490 (32bit/768kHz) dac. Via de asynchrone USB ingang met de XMOS chip kunnen Hi-Res muziekbestanden zoals DSD84, DSD128 en DSD256, zowel directe DSD- als DSD over PCM (DoP)-modi, worden afgespeeld.

Hoogwaardige hoofdtelefoonversterker met twee aansluitingen

MyConnect50 heeft de beschikking over twee hoofdtelefoon uitgangen (3,5 en 6,3 mm jack) die worden gevoed door een serieuze hoofdtelefoonversterker. Voor een optimale aanpassing aan uw hoofdtelefoon kan de uitgangsimpedantie en de versterkingsfactor worden aangepast aan de hoofdtelefoon door middel van schakelaars op de achterzijde. 

Advance is sinds de opkomst van de Bluetooth aptX standaard een specialist op dit gebied. De MyConnect 150 is voorzien van een slimme noviteit: een digitale ingang voor een optionele Advance Acoustic X-FTB01 of X-FTB02 Bluetooth ontvanger. In tegenstelling tot veel andere Bluetooth ontvangers, die zijn uitgerust met een relatief eenvoudige ingebouwde DAC, maakt de X-FTB een directe verbinding met de DAC in de versterker zelf.

Advance Paris MyConnect 150: in- en uitgangen

Naast de reeds genoemde USB-B ingang staan er nog twee coaxiale, drie optische ingangen en nog een USB-A ingang ter beschikking. Voor analoge bronnen zijn er zeven AUX ingangen en een Phono MM/MC (high&low input) aanwezig. Opvallend zijn ook de twee subwoofer uitgangen, waarbij de doorlaatfrequentie kan worden ingesteld op 75 of 125Hz.

De verkoopadviesprijs van de Advance Paris MyConnect 150 is € 1995,-.

MERK

EDITORS' CHOICE