NIEUWSAequo Audio

Luidsprekerbouwer Aequo Audio gaat zelf distributie doen in Nederland

De in Eindhoven gevestigde luidsprekerontwikkelaar en fabrikant Aequo Audio heeft aangekondigd zelf de distributie te gaan verzorgen in Nederland. Reden hiervoor is de toenemende populariteit in Nederland van de producten van het bedrijf.

Aequo Audio luidsprekers

Aequo Audio bouwt uitsluitend luidsprekers. Het eerste product was de vloerstaande Ensis, die later gezelschap kreeg van het eveneens vloerstaande model Stilla. Aequo Audio doet naar eigen zeggen iets dat simpelweg uniek is: de modellen Ensis en Stilla (beide met 500 Watt versterking aan boord voor de lage tonen) klinken gróóts, ondanks hun slanke en elegante verschijning. Deze “grootsheid” bestrijkt volgens de fabrikant alle aspecten van de luidsprekers: het (diepe) bereik, de enorme dynamiek en de haast ongelimiteerde, holografische voorstelling. En zonder met DSP aan het signaal te komen. Het vervult de muzikale weergave van realisme en emotie. En dáár gaat het om. De slogan van het Nederlandse merk vat het mooi samen: Smart, Graceful, Uncompromised.

De fabrikant heeft aangekondigd om de distributie in Nederland zelf ter hand te zullen nemen. Het bedrijf verklaart als volgt:

Na de X-FI Audioshow hebben we een enorme stijging gezien in het aantal demo aanvragen vanuit Nederland. Het winnen van “Best Sound of Show’ door Hifi Advice heeft hier mogelijk ook aan meegeholpen. Steeds meer mensen zien dat we ons positioneren tussen merken als YG Acoustics, Wilson Audio, Sonus faber en Rockport, waarbij we met onze Octagon filosofie een meer volledig pakket van kwaliteiten proberen aan te bieden. Wie de huidige internationale reviews leest kan zien dat dit tot nu toe goed lijkt te lukken. Zo kregen we zojuist te horen dat de Stilla is uitgeroepen tot “Best Product 2019” op het internationaal zeer populaire Mono & Stereo. Dat kan alleen als je product ook écht goed is.

Mede door de vele internationale awards hebben we ons op grote markten kunnen concentreren zoals China, Hongkong en Korea. In zulke landen is een distributeur van groot belang, aangezien je iemand nodig hebt die de taal spreekt en de juiste mensen kent. In Nederland denken we deze rol prima zelf te kunnen vervullen. Men zal dus de komende tijd meer gaan zien en horen van Aequo Audio, beginnende met een review door Werner Ero,” aldus Paul Rassin, mede oprichter van Aequo Audio.

In het auditorium in Eindhoven is het mogelijk om op afspraak de luidsprekers te beluisteren. Dit is vooralsnog een tijdelijke oplossing. Er zijn verschillende dealers die interesse hebben getoond. Mogelijk dat we op relatief korte termijn een mooie dekking hebben in Nederland. We zijn een fabrikant in hart en nieren en willen ons het liefst bezig houden met het verder ontwikkelen van luidsprekers en de technologische grenzen opzoeken van ons geliefde product. Natuurlijk is het belangrijk om afzet te hebben, maar we houden dat traject liever bij de specialist dan dat we hier zelf teveel mee bezig zijn.

Er is inmiddels een Nederlandse website in ontwikkeling. Houdt hifi.nl in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen omtrent Aequo Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE