NIEUWSYamaha

Yamaha MusicCast BAR 40 SW: het perfecte duo van soundbar en subwoofer

Het Japanse Yamaha heeft de MusicCast BAR 40 en de MusicCast SUB 100 uitgebracht, een soundbar met een bijpassende subwoofer. Volgens Yamaha horen de apparaten bij elkaar als bioscoop en popcorn. Het daadkrachtige duo van soundbar en subwoofer ontvouwt in combinatie zijn volle potentieel en brengt meeslepend entertainment in de woonkamer thuis. Dankzij DTS Virtual:X wordt de luisteraar volledig omringd door het geluid en komt het niet alleen van alle zijden, maar ook van boven. En dat uit één slanke soundbar, aldus Yamaha.

Yamaha MusicCast BAR 40 SW: soundbar en subwoofer

De compacte MusicCast BAR 40 kan liggend voor de tv worden geplaatst of aan de muur worden gehangen. De MusicCast SUB 100 kan dankzij een draadloze verbinding overal worden geplaatst. Naar keuze als afzonderlijke componenten of als bundle Yamaha MusicCast BAR 40 SW verkrijgbaar, presenteert dit duo muziek, films, series en videogames pakkender dan ooit.

Yamaha MusicCast BAR 40: bombastische 3D-surround-sound

De MusicCast BAR 40 brengt cinemawaardige sound in de woonkamer thuis, en wel uit alle richtingen. Dankzij DTS Virtual:X komt het geluid van alle zijden en zelfs van boven. Het is volgens Yamaha bijna niet te geloven dat deze ruimtevullende sound zijn oorsprong vindt in slechts één slanke soundbar-behuizing, die om ruimte te besparen voor de tv kan worden geplaatst of aan de muur kan worden gemonteerd.

De Clear Voice technologie haalt sprekers en dialogen naar de voorgrond en zorgt ervoor dat ook in het grootste spektakel ieder woord duidelijk verstaanbaar blijft. Ook voor muziek is de BAR 40 zeer geschikt dankzij de stereo- en muziekmodus. Via tal van aansluitopties, waaronder HDMI en Bluetooth, is de verbinding met zeer verschillende bronnen zoals Blu-ray-players en gameconsoles mogelijk, evenals de weergave van muziek van smart mobiele apparaten in een handomdraai. Dankzij HDMI CEC en ARC is de bediening ook mogelijk met de afstandsbediening van de tv.

Yamaha MusicCast SUB 100: bas tot de muren schudden

We hebben volgens Yamaha bas nodig. Alleen met de juiste onderstreping van lage tonen zijn muziek, actie-blockbusters, serie-highlights en moderne videogames pas echt leuk. En hier komt de MusicCast SUB 100 om de hoek kijken: de compacte, maar krachtige subwoofer zorgt ervoor dat het in de lage regionen goed klinkt. Dankzij signaaloverdracht via WLAN kan de MusicCast SUB 100 vrij in de ruimte worden gepositioneerd, zonder kopzorgen over de signaalbedrading. Zo kan de subwoofer perfect in de woninginrichting worden geïntegreerd, waar hij dankzij de elegante piano-look ook optisch een goede indruk maakt.

Yamaha MusicCast Surround zorgt voor echt ruimtelijk geluid

Wie een nog omvattender geluidservaring binnen de vier eigen muren wil halen, heeft hiervoor de mogelijkheid met MusicCast Surround. Hiermee kan een paar MusicCast 20 streaming-luidsprekers heel eenvoudig via het Yamaha MusicCast Multiroom-systeem als achterwaarts gerichte surround-luidsprekers in de Home Cinema-set-up worden geïntegreerd. Ook de grotere streaming-luidspreker MusicCast 50 is compatibel. Zo ontstaat in een handomdraai en zonder lastig kabels leggen een echte surround setup, die het home entertainment naar een compleet nieuw niveau tilt.

Yamaha MusicCast: alles met elkaar verbonden

Het Yamaha MusicCast Multiroom-netwerk biedt bovendien ook nog verdere mogelijkheden om het beste geluid in het hele huis te laten klinken. Alle compatibele Yamaha-producten die met MusicCast verbonden zijn, staan met elkaar in contact. Zo komt het beste geluid terecht in iedere kamer, intuïtief bediend via de gratis app. Alle aangesloten bronnen zijn hiermee beschikbaar op ieder afspeelapparaat, de communicatie van de apparaten vindt draadloos plaats via WLAN. Bij het klaarmaken van snacks in de keuken geeft een streaming-luidspreker het geluid van het tv-programma door, dat met MusicCast BAR 40 en MusicCast SUB 100 in de woonkamer wordt afgespeeld.

Yamaha Surround-cashbackcampagne

Wie belangstelling heeft voor een dergelijke surround-set-up, moet nu zijn slag slaan: nog tot en met 15 januari 2020 geeft Yamaha tot 320,00 euro cashback bij de aankoop van een MusicCast BAR in combinatie met MusicCast 20 of MusicCast 50 luidsprekers. Meer informatie en de registratie voor de cashbackcampagne is te vinden op de website https://nl.yamaha.com/nl/support/promotions/cashback-eu-av-19.html

Yamaha MusicCast BAR 40 en SUB 100: prijzen en leveringsinformatie

De Yamaha MusicCast BAR 40 kost 499,00 euro. Ook de Yamaha MusicCast SUB 100 is verkrijgbaar voor 499,00 euro. De aanbevolen prijs voor beide apparaten als bundel MusicCast BAR 40 SW bedraagt 899,00 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE