NIEUWS

Extraudio X250 AD Premium: geïntegreerde hybride versterker uit Amsterdam


Sinan Kökbugur | 12 december 2019 | Fotografie Fabrikant

Het in Amsterdam gevestigde audiobedrijf Extraudio bouwt voorversterkers, eindversterkers en geïntegreerde versterkers. Het bedrijf heeft onlangs de X250 AD Premium gelanceerd, een hoogwaardige geïntegreerde versterker die een voortrap met buizen combineert met klasse D -eindtrappen. We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe versterker leverbaar zal zijn en voor welke prijs maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Extraudio X250 AD Premium: voortrap met buizen, klasse D eindtrap

De nieuwe X250 AD Premium van het in Amsterdam gevestigde audiobedrijf Extraudio bestaat naar eigen zeggen uit voorversterker XP1 gecombineerd met in klasse D werkende eindtrappen. De klasse D eindtrappen zijn door Extraudio gemodificeerd en verbeterd. Naar eigen zeggen zorgt de combinatie van beide versterkingstechnieken voor een vloeiende klank en voldoende kracht voor elke aangesloten luidspreker. De X250 AD Premium is in staat om maximaal 200 Watt per kanaal aan acht Ohm te leveren en 250 Watt aan vier Ohm.

De buizen in de voortrap zijn van het type 6922 en zijn gematched. Een microprocessor bestuurt de ALPS-volumeregelaar. De gebruiker heeft uitsluitend analoge ingangen tot zijn beschikking (4 x cinch, 1 x XLR) en kan optioneel een phono-voortrap voor mm-elementen laten inbouwen.

Het frequentiebereik van de X250 AD Premium loopt van 0,5 Hz (-0,2 dB) tot 350 kHz (-0,24 dB). Het dynamisch bereik is 120 dB. De opgegeven vervorming is 0,008 procent (1 Watt / 8 Ohm / 1 kHz). De X250 AD Premium heeft een grootte van 445 x 125 x 395 millimeter en weegt 18 kilogram.

Extraudio X250 AD Premium: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe versterker leverbaar is en voor welke prijs.

EDITORS' CHOICE