NIEUWS

Jaaroverzicht: De 9 best gelezen reviews van 2019

Daar zijn ze dan, op de laatste dag van 2019 de 9 best gelezen artikelen van het voorbije kalenderjaar. Het zal je wellicht niet verbazen, maar onze toplijst, volledig gebaseerd op de cijfertjes achter de best bekeken pagina's, bestond ook in het 20ste jaar van HiFi.nl uitsluitend uit reviews. Onze testen waren duidelijk de populairste categorie artikelen in 2019. We hebben ze onderstaand voor je opgesomd.

Nummer 9: Linn Selekt DSM

De Selekt DSM is een indrukwekkende netwerkspeler en/of alles-in-één-versterker die probleemloos een heel systeem kan vervangen. Zo zijn er wel meer apparaten tegenwoordig, maar toch is deze Linn een geval apart. Qua functionaliteit biedt het dingen die je elders niet gauw tegenkomt. Lees de gehele review hier.

Nummer 8: IKEA Symfonisk

Symfonisk is verrassend. Over het design gaan we het niet te veel hebben. Dat is een kwestie van smaak, al denken we dat de boekenplankspeaker een heel stukje tijdlozer gaat blijken te zijn dan de lamp. Ze klinken wel behoorlijk goed, vooral als je bedenkt wat ze kosten, en bezitten de uitstekende streamingopties en app die Sonos kenmerkt. Lees de gehele review hier.

Nummer 7: Ziggo Mediabox Next

Ziggo heeft alles een stuk beter voor elkaar met dit stukje hardware; het is een verschil van dag en nacht met de Mediabox XL op het gebied van gebruikerservaring en energieverbruik. Daarbij is ook de software in lijn met de apps en het werkt allemaal erg snel. En dat konden zowel Ziggo zelf als tv-kijkend Nederland goed gebruiken. Lees de gehele review hier.

Nummer 6: NAD M10

De NAD M10 is een uitstekende versterker die een volledig muzieksysteem vervangt – en daarbij geen enkel compromis sluit. Volmaakt is een heftig woord om te gebruiken, maar NAD heeft hier een hifi-toestel gecreëerd dat nauwelijks steken laat vallen en voor heel veel mensen de perfectie zal benaderen. En dat in iets van een zakdoek groot. Lees de gehele review hier.

Nummer 5: Marantz Melody X

De elegante Melody X is iets boeiend. Het is een hoogstaand muzieksysteem dat makkelijk een plaats vindt in je woonkamer, en veel kwaliteiten van een groter hifi-toestel bezit. Zijn veelzijdigheid is een enorme troef: met de talloze streamingopties en de cd-speler kun je op veel manieren naar muziek luisteren, en je kunt het gebruiken als mooie oplossing voor je tv-geluid. Lees de gehele review hier.

Nummer 4: Sony WH-1000XM3

Ze mogen feest vieren bij Sony: het doel om bij de beste op de markt te zijn is behaald. In ruil voor de grotere investering ontvang je met de WH-1000XM3 een marktleidende noise-cancellingkoptelefoon die propvol nuttige en minder nuttige opties zit. Lees de gehele review hier.

Nummer 3: Auralic Vega G1

De Vega G1 is geen goedkoop toestel, maar mikt op de veeleisende hifi-liefhebber. De combinatie van streamingfuncties en puike DA-conversie maken de Auralic in het bijzonder interessant voor wie een goede eindtrap of geïntegreerde versterker zonder streaming wil aanvullen met een hoogwaardige alles-in-één-oplossing om te streamen. Lees de gehele review hier.

Nummer 2: Bose QuietComfort 35 II

De Bose QuietComfort 35 II heeft tegenwoordig veel rivalen. Maar toch blijft het een leidende noise-cancelling koptelefoon die niet zomaar zijn troon wil afstaan. De ruisonderdrukking is zeer efficiënt en het draagcomfort is bijzonder goed, maar voor kritische muziekliefhebbers zijn er betere keuzes, zoals de Sony WH-1000XM3 of de Bower & Wilkins PX. Lees de gehele review hier.

 

Nummer 1: JBL L100 Classic

De best gelezen review die in 2019 op HiFi.nl werd gepubliceerd, is de test van Jamie van de opmerkelijke retro-speakers van JBL: de L100 Classic! 

Als je de ruimte hebt om het te plaatsen, ontdek je in de JBL L100 Classic een luidspreker die anders is dan de mainstream. Gecombineerd met de juiste versterker is het een plezier om naar te luisteren, zowel voor grote orkestrale werken, rockmuziek als – toch wel – elektronische genres zoals triphop. De esthetische kant van de zaak is te nemen of te laten. Je houdt er van. Of niet. In welk kamp je ook zit, je kunt niet ontkennen dat de L100 Classic een niet te negeren aanwezigheid in de woonkamer is. Lees de gehele review hier.

EDITORS' CHOICE