NIEUWSMagico

Magico introduceert vloerstaander A5 - Update Benelux

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Magico heeft de A5 gelanceerd, een vloerstaande luidspreker met maar liefst drie woofers met een diameter van negen inch aan boord. De nieuwe middentoner met een diameter van vijf inch heeft een eigen compartiment in de uit aluminium opgetrokken gesloten kast. De A5 is het grootse lid van de A-productlijn en zou in de loop van het eerste kwartaal van 2020 op de markt moeten komen. Er is nu ook een adviesprijs: € 29.500 per paar.

Magico A5

De nieuwe A5 is de grootste en meest geavanceerde van de A-productlijn van Magico en bevat een nieuw ontwikkelde vijf inch middentoner, evenals verbeterde conustechnologie voor de woofers. De nieuwe conussen hebben een ongekende stijfheid-gewichtsverhouding, een belangrijke parameter die Magico de afgelopen vijftien jaar heeft nagestreefd. Bovendien introduceert de cross-over de nieuwe M-Resist Ultra-folieweerstanden van Mundorf voor ongeëvenaarde transparantie en snelheid. “De A-serie is een groot succes geweest bij het bereiken van een breder publiek,” stelt Alon Wolf, oprichter van Magico. “De A5 bouwt voort op dat succes met een nieuwe vijf inch middentoner van buitengewone muzikaliteit. En de A5 ‘speelt groter’ met een krachtig en uitgebreid dynamisch bereik. De drieweg vloerstaande luidspreker met vijf drivers heeft de bekende Magico-kenmerken behouden, zoals een kast gemaakt van kruislings gemonteerd 6061 aluminium van vliegtuigkwaliteit en Elliptical Symmetry Crossover. De A5 is zwart en geborsteld afgewerkt.

Magico A5: nieuwe basdrivers met geavanceerde nieuwe sandwichconussen

De negen inch basdrivers van de A5 hebben een nieuw verbeterde versie van de Graphene Nano-Tec-conussen van Magico. Grafeen, een zeshoekig koolstofrooster, bereikt vijftig keer de treksterkte van koolstofstaal. Het nieuwe conusontwerp combineert grafeengelaagde koolstofvezel met geavanceerde nieuwe kernmaterialen om de hoogst mogelijke stijfheid tot gewichtsverhouding te bereiken. Dankzij uitgebreide computersimulatie en prototypetests, bereikt het driverchassis een ideale combinatie van stijfheid en demping, waardoor de akoestische bijdrage wordt geminimaliseerd en de luchtstroom wordt gemaximaliseerd. De nieuwe basunit bevat extra grote componenten, waaronder een vijf inch pure titanium spreekspoel en een enorme koperen dop met een lineaire slag van een halve inch. Het supergestabiliseerde magnetische veld laat de A5 echt donderen en produceert 115 dB SPL (@ 50 Hz, 1 meter) met een lage vervorming en een inductie onder de 0,18 mH.

Finite Element Analysis (FEA) biedt Magico-ingenieurs een enkel platform om akoestische, mechanische, elektromagnetische en thermische eigenschappen te beoordelen. Deze tests helpen naar eigen zeggen om vervormingen in de frequentie- en tijddomeinen te minimaliseren. De drievoudige basdriverconfiguratie, geleend van de Magico M3 en M6, biedt eenvoudige kamerintegratie, maximale verdeling van het vloerbounce-effect en moeiteloze reproductie van extreme muzikale pieken.

Magico A5: nieuwe vijf-inch pure midrange-driver

De nieuwe vijf inch full-cone midrange driver zorgt voor een bredere spreiding en een grotere middentransparantie. Net als de basdriver bevat de middentoner ook een geavanceerde Graphene koolstofvezel sandwichconus. Een nieuwe schuimrand zorgt voor een ideale conus/surround-integratie, een snellere reactie en een indrukwekkend lage vervorming. Het geheel nieuwe motorsysteem maakt gebruik van een pure titanium spreekspoel. Het super gestabiliseerde magnetische veld en de koperen poolkap minimaliseren wervelstromen en maximaliseren de efficiëntie. Deze nieuwste middentoner stelt nieuwe benchmarks voor gemeten prestaties.

Magico A5: tweeter

Gebaseerd op het ontwerpplatform en de geometrie van de tweeters uit de M-serie en gedeeld met de andere leden van de A-serie, bevat de tweeter een puur beryllium diafragma met een geoptimaliseerde conus van 28 millimeter. Magico omhult het op maat gemaakte neodymium-motorsysteem in een speciaal ontworpen achterkamer met de meest geavanceerde dempingsmaterialen van het bedrijf. Dit zorgt voor ultralage vervorming, hoog vermogen, enorme dynamische mogelijkheden en een hoge lineaire uitslag.

Magico A5: cross-over met de Mundorf M-Resist Ultra-folieweerstanden

Magico integreert akoestisch alle vijf drivers met de gepatenteerde Elliptical Symmetry Crossover-topologie die is gebouwd met de nieuwste componenten van het Duitse Mundorf uit Keulen. De A5 is het eerste product ter wereld dat de nieuwe M-Resist Ultra-folieweerstanden van Mundorf aan boord heeft. De nieuwe weerstanden zijn nu geperfectioneerd na jaren van ontwikkeling en bieden een betere stroombehandeling, transparantie en liquiditeit. Het driewegnetwerk beschikt over een Linkwitz-Riley-filter van 24 dB per octaaf dat de frequentiebandbreedte maximaliseert met behoud van de fase-lineariteit en het minimaliseren van intermodulatievervorming.

Magico A5: aluminium behuizing van vliegtuigkwaliteit

Met een gewicht van elk 180 pond heeft de A5 een massieve, gesloten behuizing die volledig is vervaardigd uit 6061-T6 aluminium van vliegtuigkwaliteit. Dit is hetzelfde materiaal verwerkt volgens dezelfde constructiemethoden als in de veelgeprezen Q-serie van Magico. Complexe interne versteviging helpt de hele behuizing te verstijven en resonantie te minimaliseren.

Een speciale subbehuizing herbergt de midrange-driver en beschermt deze tegen de uitgebreide back wave-energie van de basdrivers. Het aluminium heeft een elegante, geborstelde zwarte geanodiseerde afwerking.

Magico A5: technische specificaties

  • Eén inch tweeter (x1)
  • Vijf inch Graphene Nano-Tec middentoner (x1)
  • Negen inch Graphene Nano-Tec woofer (x3)
  • Gevoeligheid: 88 dB
  • Impedantie: 4 Ohm
  • Frequentiebereik: 22 Hz – 50 kHz
  • Aanbevolen vermogen: 50 – 1.000 Watt
  • Afmetingen: 10,5 "(W) x 14,9" (D) x 44,75 "(H)
  • Gewicht: 180 lbs.

Magico A5: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de eerste levering van de A5 in het eerste kwartaal van 2020 plaats gaan vinden. Vooruitlopend op de allereerste Nederlandse levering, kan importeur Symphony Audio Import inmiddels melden dat AudioXperience in Nuenen vermoedelijk in maart als eerste winkel in Nederland dit model met een adviesprijs van € 29.500,- per paar aan het publiek kan tonen.

MERK

EDITORS' CHOICE