NIEUWSiEar Tilburg

Monitor Audio Gold-serie overtuigt ook bij iEar'

We hebben al enkele berichtjes vanuit de persruimte van de Audio Show iEar' gepubliceerd, en kunnen één opmerking inmiddels wel achterwege gaan laten om niet in herhaling te blijven vervallen: hoe druk het overal is. Als de eerste helft van de eerste dag enige indicatie is, kunnen organisatie en alle aanwezige deelnemers straks in ieder geval met veel tevredenheid op het showweekend terugkijken. 

Zelf zijn we inmiddels in wat meer luisterruimtes op bezoek geweest, waaronder ook de skybox van Monitor Audio. Niet het merk, maar de Nederlandse importeur. Dat is een belangrijk onderscheid, want bij Monitor Audio Nederland vind je behalve die bekende Engelse luidsprekers bijvoorbeeld ook Leema, Roksan en Transrotor. En het is rond dat laatste merk dat de vijfde generatie Gold-luidsprekers hun muziek mogen maken.

In twee opstellingen kun je dit weekend zelf ervaren waarom deze serie links en rechts in de prijzen is gevallen. Enerzijds is dat 'aangestuurd' door een Transrotor Rondino, bij veel lezers vast al bekend – bijvoorbeeld van onze review van de Bianco-uitvoering jaren geleden –, anderzijds is de Transrotor Alto TMD de platenspeler van dienst. Deze Alto TMD is het nieuwste model in het leveringspakket van de Duitse analoogspecialist; een massief aluminium chassis met de mogelijheid van drie toonarmen. De hoogte van die toonarm kan optimaal afgesteld worden, ook als de platenspeler draait. Met andere woorden, eenvoudig en 'op gehoor' aan te passen.
Lees ook onze reviews van de Monitor Audio Gold 100 en Gold 300.


EDITORS' CHOICE