NIEUWSQuad

Quad’s Vena II Play is een Vena II voorzien van Play-Fi

Sinan Kökbugur | 10 november 2019 | Fotografie Fabrikant | Quad

Het Britse audiobedrijf Quad heeft de Vena II Play uitgebracht, een geïntegreerde versterker voorzien van analoge en digitale ingangen, net als de eerdere Vena II. Het verschil tussen de eerdere Vena II en de nieuwe Vena II Play is de aanwezigheid van ondersteuning van Play-Fi op de laatste. In de loop van deze maand zou de Vena II Play op de markt moeten komen.

Quad Vena II Play: geïntegreerde versterker met streaming-functies

Het gerenommeerde Britse audiomerk Quad heeft de nieuwe Vena II Play aangekondigd. De nieuwe Vena II Play is een bijgewerkte versie van de eerder uitgebrachte Vena II. Het verschil? De nieuwe Vena II Play kan verbinding maken met een netwerk via een RJ45-ethernetkabel of via wifi en ondersteunt allerlei streaming-serivces en functies.

Het resultaat is dat de Quad Vena II Play nu zo ongeveer de verbinding met alle mogelijke bronnen mogelijk maakt, van traditionele analoge of digitale hifibronnen tot draadloze streaming via wifi en bluetooth. De Vena II Play is het eerste Quad-product dat wifi-streaming omarmt.

Het uiterlijk van de Vena II Play is vrijwel hetzelfde als van de Vena II. Wie goed kijkt ziet het woord 'Play' op het frontpaneel staan ter aanduiding van Play-Fi-integratie en een 'NET'-knop. Er is ook een reeks witte LED's rond de draaiknop om het volumeniveau aan te geven.


Uiteraard blijven de goed uitgeruste verbindingsmogelijkheden van de Vena II behouden. Dus, USB, coaxiale en optische digitale ingangen, evenals aptX Bluetooth-ontvangst gaan via een hoge resolutie ES9018K2M DAC. Bovendien zijn er twee cinch-lijningangen en een draaitafelingang op het achterpaneel te vinden. Ook is een speciale hoofdtelefoonversterker aanwezig.

Quad Vena II Play: streaming via Play-Fi en multi-room

Het belangrijkste nieuws is echter de opname van Play-Fi. Play-Fi is ontwikkeld door DTS en is een app-gestuurd platform dat hoogwaardige draadloze audio voor het hele huis mogelijk maakt. Bovendien maakt het hi-res muziekstreaming tot 24-bit / 192 kHz mogelijk. Het platform wordt ook ondersteund door een groter aantal gevestigde audiomerken dan enig ander draadloos platform.

Play-Fi biedt toegang tot een schat aan internetmuziekdiensten, zoals bijvoorbeeld Spotify, Tidal, HDtracks, Deezer, Qobuz, Amazon Music, Napster, TuneIn, iHeartRadio en SiriusXM, om er maar een paar te noemen. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om door een radiogids te bladeren met duizenden internetradiostations en podcasts. Favoriete stations en afspeellijsten kunnen worden toegewezen aan vooraf ingestelde 'knoppen' in de app - of streamen vanaf een DLNA-compatibele NAS-schijf of mediaserver.

Ten slotte maakt WWA (Works With Alexa) spraakbesturing van daarvoor geschikte hifiapparaten mogelijk door een Play-Fi-component te koppelen aan elk apparaat met Alexa, zoals een Amazon Echo of Echo Dot.

Quad Vena II Play: technische specificaties

De technische specificaties van de Vena II Play lijken heel erg op die van de eerdere Vena II. Ook de Vena II Play kan twee keer 45 Wat aan acht Ohm leveren en twee keer 65 Watt aan vier Ohm. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20 kHz (+/- 0,5 dB). De ruisvloer ligt lager dan -110 dB, A-gewogen) voor de voortrappen en op -108 dB voor de eindtrappen. Een ESS Sabre 32 ES9018K2M neemt DA-conversie voor zijn rekening. De maximale sample rate is 192 kHz PCM voor de optische en coaxiale ingangen. Via usb is dat 384 kHz PCM en via usb kan ook DSD256 worden afgespeeld.

Quad Vena II Play: prijs en leveringsinformatie

De Vena II Play is afgewerkt in het klassieke Lancaster Gray van Quad en is in de loop van deze maand leverbaar. We hebben overigens ook een lichtgrijze versie gespot, maar we weten niet zeker welke kleuren in Nederland verkrijgbaar zullen zijn. De prijs voor Nederland moet nog worden bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE