NIEUWS

Dueland Coherent lanceert plasticvrije cinch-stekkers

Sinan Kökbugur | 06 november 2019 | Fotografie Fabrikant

Nieuw van de Deense fabrikant Dueland, specialist in het bouwen van hoogwaardige audio-onderdelen, zijn cinchstekkers met een behuizing van papier. De metalen delen zijn naar keuze voorzien van een laagje goud of rhodium. De nieuwe stekkers hebben geen plastic onderdelen. Dat is zo te zien goed nieuws voor het milieu want de wereld gaat erop vooruit als we met z’n allen wat minder plastic zouden gebruiken.

Dueland Coherent plasticvrije cinchstekkers

De nieuwe cinchstekkers van het in Denemarken gevestigde onderdelenbedrijf Dueland Coherent zijn verkrijgbaar in Direct Gold of Rhodium-Plated. De stekkers zijn een aanvulling op de kabels van het bedrijf en zouden constructief uitstekend moeten passen.

De nieuwe cinchstekkers zijn gemaakt van UP-OCC koper. UP-OCC staat voor Ultra-Pure, Ohno Continuous Casting. In gewoon Nederlands, er is geen zuiverder koper verkrijgbaar, afgezien dan van chemisch zuiver koper maar dat is schier onbetaalbaar. De cinchstekkers ondergaan een cryogene en demagnetiserende behandelingen. De buitenste schil bestaat uit een vacuüm gecomprimeerd papier met natuurlijke vezels, vergelijkbaar met het materiaal dat Dueland gebruikt bij de bouw van condensatoren.

De nieuwe stekkers zijn geschikt voor kabels met een diameter tot 7,9 millimeter. De diameter is 13 millimeter en de lengte is 46 millimeter. De buitenschaal wordt op het hoofdgedeelte geschroefd. Bovendien zorgt een stifttapcontact voor een uitstekend fysiek contact met de hoofdkabel.

Dueland Coherent plasticvrije cinchstekkers: prijs en leveringsinformatie

We weten niet hoeveel de nieuwe cinch-stekkers in Nederland kosten. Wie meer wil weten kan kijken op de website van Dueland Coherent.


EDITORS' CHOICE