Townshend Allegri Reference: passieve voorversterker met trafo-volumeregeling

Het Britse audiobedrijf Townshend heeft de Allegri Reference uitgebracht, een passieve voorversterker waarbij het volume wordt geregeld met transformatoren, die zijn gewikkeld van een enkele 260 meter lange draad. Vanwege het ontbreken van actieve versterkerschakelingen zijn ruis en vervorming zeer minimaal.

Townshend Allegri Reference: passieve voorversterker, de kunst van het weglaten

De Allegri Reference van het Britse Townshend werkt dan wel volledig passief maar heeft wel een voeding nodig voor de afstandbediening en het display. De Allegri Reference is een microprocessorgestuurde, passieve, Reed-relaisgeschakelde voorversterker voorzien van Auto-transformator Volume Control (AVC). Uiteraard is het signaalpad volledig gescheiden van de voeding en de besturingselementen.

Met 129 stappen van elk 0,5 dB, is de Allegri Reference bedraad met point-to-point 'Fractal-Wire'. De elektrische en mechanische isolatie is volgens het bedrijf uitstekend. De wikkeling van elke transformator omvat “... een enkele, ononderbroken, 260 meter lange en van 0,1 millimeter dikke (42SWG) fractale draad, 48 keer rond 48 pennen gelust, die rechtstreeks zijn aangesloten op de pinnen van Reed relais. Een korte Fractal-draad verbindt elk van de ingangs- of uitgangssignalen en aarding tussen de input / output print en de transformator en relaisprint,” aldus Townshend Audio.

De Allegri Reference heeft een LED-display. De helderheid van het display wordt geregeld door een omgevingslichtniveausensor, zodat het display optimaal leesbaar is bij weergave in fel licht of in volledige duisternis. Display aan / uit is schakelbaar met de afstandsbediening. Het decimale punt op het display van het ingangskanaal knippert bij elke ingang van de afstandsbediening. Deze functie is nog steeds actief wanneer het display leeg is.

De versterker beschikt over vijf stereo cinch-ingangen en twee paar gebalanceerde XLR-aansluitingen. De XLR's lopen parallel met de ingangen 1 en 2. Er is ook een 3,5 mm jack-aansluiting op het voorpaneel, parallel met ingang vijf.

De linker draaiknop vooraan selecteert de ingangen, 1 tot 5. Als de knop wordt ingedrukt, schakelt deze de weergave van het volumeniveau uitgedrukt in cijfers tussen 1 tot 129 of uitgedrukt in decibel tussen maximaal 0 en minimaal -72,7. De rechterknop past het volume aan. Wanneer ingedrukt, wordt het geluid gedempt.

De gebruiker heeft aan uitgangen de beschikking over twee sets cinch  en een paar gebalanceerde XLR's.

De behuizing en isolerende voetjes zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en zijn verkrijgbaar in een natuurlijke zilveren of zwarte afwerking.

Townshend Allegri Reference: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet of wanneer de Allegri Reference van Townshend leverbaar zal zijn Nederland. Ook hebben wij nog geen Nederlandse prijsinformatie. Als wij meer weten zullen wij dit bericht bijwerken. Wie meer wil weten kan kijken op de website van Townshend Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE