NIEUWSRega

Rega Aethos: dual mono geïntegreerde versterker met klasse A voortrappen

Sinan Kökbugur | 06 november 2019 | Fotografie Fabrikant | Rega

Het Britse audiobedrijf Rega heeft de Aethos gelanceerd, een geïntegreerde versterker met louter analoge schakelingen. De Aethos heeft een nieuw ontwikkelde behuizing met zichtbare koelvinnen aan de zijkanten, maar ook tal van innovaties binnenin. De opbouw is volledig discreet dual mono uitgevoerd. De voortrappen werken in klasse A.

Rega Aethos: hoogwaardige geïntegreerde versterker

De Aethos is de nieuwste geïntegreerde versterker van het Britse audiobedrijf Rega. Een speciaal ontwikkelde ringkerntransformator is verantwoordelijk voor de voeding. In de Aethos zijn FET’s geplaatst van Linear Systems, type LSK389. Naast de zes lijningangen is ook een directe ingang naar de uitgangstrappen beschikbaar. De uitgangstrappen zijn overigens een verbeterde versie van de eindtrappen van de modellen Elex-R en Elicit-R. De eindtrappen zijn voorzien van twee complementaire paren 160 Watt Sanken Darlington transistors. Rega heeft zich met de Aethos volledig geconcentreerd op versterking van analoge schakelingen op lijnniveau. De Aethos heeft geen digitale ingangen, ook geen draaitafelingang.

Het volume wordt op de Aethos ingesteld met behulp van een Alps Blue Velvet potentiometer van het type RK27, waarbij het ingangsniveau en de negatieve feedbackwaarde gelijktijdig worden gevarieerd. Op deze manier kunnen de signaal-ruisverhouding en de uitstuurbaarheid worden geoptimaliseerd. Rega levert 125 Watt in 8 Ohm en 156 Watt in 6 Ohm. De Aethos heeft ook een hoofdtelefoonversterker aan boord.

De bovenste frequentielimiet is 50 kHz via de directe ingang naar de eindversterkertrappen en 30 kHz via de andere ingangen.

De Aethos is 433 x 95 x 360 millimeter groot (B x H x D) en weegt 17,5 kilogram.

Rega Aethos: prijs en leveringsinformatie

De Rega Aethos is naar verwachting vanaf december verkrijgbaar voor 3.799,00 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE