Pro-ject The Beatles Singles Turntable: geleverd inclusief twee elementen

Het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject Audio Systems heeft alweer een nieuwe draaitafel in de Artist Collection productlijn gelanceerd. De nieuwste draaitafel heet The Beatles Singles Turntable en is dus gewijd aan, jawel, de singles van The Beatles. De bovenkant van het chassis is bedrukt met een collage van plaatjes van singles van The Beatles. Bijzonder is dat er twee elementen worden meegeleverd: een element voor stereo en een element voor mono. 

Pro-Ject The Beatles Singles Turntable

Op 22 november a.s. zal een heruitgave op de markt verschijnen van 46 nummers van The Beatles op 23 180-grams vinylplaten met een diameter van zeven inch. Dit collectorsitem wordt uitgegeven door Apple Corps Ltd./Capitol/Ume en wordt vergezeld door een boekje van veertig pagina’s geschreven door Beatles-kenner Kevin Howett.

Ter gelegenheid van deze uitgave heeft de in Oostenrijk gevestigde draaitafelfabrikant Pro-Ject Audio Systems The Beatles Singles Turntable uitgebracht. De nieuwe draaitafel, die is gebaseerd op het reguliere model Debut III, is volgens de maker niet louter opgeleukt maar heeft ook wat verbetering en vernieuwingen onder de motorkap. Het toerental van 33, 45 of 78 rondjes per minuut wordt elektronisch ingesteld. De arm is S-vormig en 8,6 inch lang. Pro-Ject levert twee elementen en twee eenvoudig om te wisselen headshells mee. De eerste is een Ortofon 2M Red voor stereoweergave. De tweede is een door Pro-Ject ontworpen en door Ortofon gebouwde Pick it Mono, voor monoweergave.

Het dikke en zware snaaraangedreven draaiplateau is gemaakt van acryl. Het chassis is gemaakt van mdf, voorzien van een collage van plaatjes van de singles van The Beatles en afgewerkt met hoogglans lak.

De voeding is extern en wordt natuurlijk meegeleverd. Ook een stofkap, draaitafelmat en cinch-kabel worden meegeleverd.

De nieuwe The Beatles Singles Turntable is te koop voor net geen 700 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE