NIEUWSBluesound

Bluesound RC1: infrarood afstandbediening voor BluOS-apparaten

Bluesound heeft de RC1 aangekondigd, een IR-afstandbediening voor het BluOS-ecosysteem. De nieuwe RC1 biedt toegang tot de meest gebruikte bedieningselementen zoals volumeregeling en het starten of pauzeren van muziek. Dat is handig. Een IR-afstandbediening is immers altijd sneller dan een app die zich bevindt op een apparaat dat eerst uit slaapstand moet komen en ontgrendeld moet worden. De nieuwe RC1 is volgens Bluesound vanaf begin december te koop.

Bluesound RC1: IR-afstandbediening als alternatief voor een app

We zijn inmiddels gewend om streamers en andere hificomponenten met een tablet of smartphone met daarop een app te bedienen. Wie even snel het volume wil verlagen/verhogen of de muziek wil stoppen of starten, zal eerst zijn tablet of smartphone uit slaapstand moeten halen, ontgrendelen en de app starten. Dat kost tijd, meer tijd dan het indrukken van een knop op het apparaat zelf (als het apparaat al bedieningsknoppen heeft) of het indrukken van een knopje op een IR-afstandbediening. Als het gaat om snelheid verslaat de goedkoopste IR-afstandbediening met gemak de duurste en nieuwste smartphone of tablet.

Bluesound, maker van hi-res draadloze multiroom audiospelers, heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe IR-afstandsbediening genaamd RC1. Het accessoire, dat apart van spelers wordt verkocht, geeft gebruikers van de Gen 2- en Gen 2i-producten van Bluesound toegang tot de meest gebruikte afspeelbesturingselementen zoals vooruit en achteruit, volume omhoog en omlaag, spelen en pauzeren, evenals maximaal tien aan te passen voorinstellingen. Bluesound's RC1 zal vanaf 1 december a.s. verkrijgbaar zijn in een strakke mat zwarte afwerking. Dat is op tijd voor de kerstman. Op de website van Bluesound staat een adviesprijs van 69 euro vermeld.

Bluesound RC1: gemakkelijk te gebruiken

In tegenstelling tot andere IR-afstandsbedieningen die moeten worden geprogrammeerd en ingesteld, is de RC1 ontworpen om direct uit de doos te werken met elke Gen 2 of Gen 2i Bluesound-speler. De gebruiker kan functies toewijzen aan de twee programmeerbare knoppen op het apparaat. De RC1 werkt ook met BluOS Enabled-producten van zustermerk NAD Electronics waaronder de Masters M50.2 Digital Music Player, Masters M10 BluOS Streaming Amplifier, C 658 BluOS Streaming DAC en een aantal producten uit de Custom Install productlijn.

Bluesound RC1: belangrijkste kenmerken 

  • Intuïtief en ergonomisch ontwerp, met de meest gebruikte bedieningselementen zoals afspelen, pauzeren, volume, tien snelkeuze presets en twee programmeerbare aangepaste knoppen
  • Werkt direct met alle Gen 2 en Gen 2i Bluesound Players en de meeste BluOS-apparaten van NAD Electronics
  • Acht IR-kanalen beschikbaar om conflicten met andere IR-afstandbedieningen in huis te voorkomen
  • Matzwarte afwerking met gepolijste aluminium cursortoets
  • Twee CR2032-knoopcelbatterijen inbegrepen

MERK

EDITORS' CHOICE