NIEUWSCabasse

Cabasse The Pearl Akoya: compacte coaxiale streaming luidspreker

De Franse luidsprekerbouwer Cabasse heeft The Pearl Akoya aangekondigd die in de loop van de maand november op de markt moet komen. The Pearl Akoya is een actieve bolvormige coaxiale luidspreker en is feitelijk het kleinere broertje van The Pearl die circa een jaar geleden is uitgebracht. Een koper kan straks kiezen uit een witte of zwarte uitvoering en natuurlijk kunnen twee exemplaren als stereopaar worden geconfigureerd.

Cabasse The Pearl Akoya: drie drivers in een bolletje

De Pearl Akoya van het in het Franse Bretagne gevestigde Cabasse is een actieve en draadloze luidspreker. Het is een bolvormige ontwerp met een diameter van 22 centimeter. De Pearl Akoya is afgeleid van de ongeveer een jaar geleden uitgebrachte Pearl die een diameter heeft van 32 centimeter. De Pearl Akoya is ook wat goedkoper dan de eerder uitgebrachte Pearl.

De Pearl Akoya is een compacte triaxiale luidspreker waarbij de drivers voor bas, midrange en een nieuwe carbon- en neodymium tweeter achter elkaar zijn geplaatst om aldus een puntbron te creëren. De woofer die een diameter heeft van 17 centimeter biedt een lineaire uitslag van meer van 20 millimeter. Het ontwerp neemt weinig ruimte in beslag en kan volgens Cabasse 1.050 Watt RMS leveren. De fabrikant geeft een ongekleurd frequentiebereik op van 30 Hz tot 27 kHz.

Cabasse The Pearl Akoya: streaming-functies en aansluitingen

De Pearl Akoya is uitgerust met draadloze connectiviteit via bluetooth en wifi en is compatibel met Cabasse StreamCONTROL multiroom-systemen. Hij kan met spraak worden bestuurd en kan alle formaten digitale audio lezen variërend van MP3, AAC, WMA tot AIFF, FLAC en ALAC onverschillig of ze zijn opgeslagen op externe harde schijven, computers, via internetradio of de online streamingdiensten die beschikbaar zijn in de StreamCONTROL-app (Qobuz, Deezer, Spotify, Napster, Tidal).

De nieuwe luidspreker is uitgerust met het door Cabasse gepatenteerde automatische kalibratiesysteem (CRCS). Het verbinden van twee Pearl Akoya-luidsprekers via een wifi-verbinding, zonder een extra box of hub, biedt een volledig stereoweergavesysteem. Het is ook mogelijk om naar een televisie of een cd-speler of een draaitafel te luisteren via de optische digitale of 3,5 mm analoge jackingangen.

De Pearl Akoya wordt geleverd met een draadloze controller met dezelfde afwerking. Het is niet nodig om een smartphone te gebruiken, alleen de bluetooth-controller.

Cabasse The Pearl Akoya: prijs en leveringsinformatie

Cabasse werkt de Pearl Akoya af met zes lagen lak. Een koper kan kiezen tussen de uitvoering metallic zwart met een chroom ring of parelwit met een zilveren ring. Een draagtas en een met stof beklede voedingskabel is bij de levering inbegrepen.

Op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 1.499 euro. Eventueel kan de koper en passende stand kopen voor 299 euro. Een muurbeugel is leverbaar voor 99 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE