NIEUWSTubulus

Tubulus Concentus stroomkabel: vlaggenschip kabel in nieuwe productlijn

Het Nederlandse merk Tubulus heeft de Concentus stroomkabel gelanceerd, volgens het merk de top stroomkabel van het bedrijf en tevens het begin van een nieuwe kabellijn. “ Alles is uit de kast getrokken om het hoogst mogelijke niveau te halen,” aldus Tubulus. De Concentus stroomkabel heeft verschillende technieken aan boord die tot optimale prestaties moeten leiden. De standaardlengte is 150 centimeter, maar een klant kan ook een langer exemplaar kopen.

Tubulus Concentus stroomkabel

De Tubulus Concentus stroomkabel is volgens de makers simpelweg de beste high end audio netkabel in zijn prijsklasse en ver daarboven. Hij bestaat uit dikke hoge kwaliteit koperen geleiders met HF-dempende plating. Dit zijn massieve geleiders, want bij samengestelde geleiders moet het signaal telkens van de ene naar de andere ader “springen”, iets dat volgens Tubulus een grote bron van vervorming is.

Maar het meest belangrijk is dat de geleiders zijn uitgerust Tubulus C2L skin effect filtering. Dit is mogelijk door een speciale halfgeleidende laag die hoge frequente storingen wegfiltert. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het skin effect bij een geleider. Deze manier van filtering is uitermate effectief en heeft geen nadelige gevolgen voor de dynamiek, zoals bij netfilters meestal wel het geval is. Tubulus C2L skin effect filtering in combinatie met massieve geleiders is uniek, zeker in deze prijsklasse.

De geleiders zijn getwist om zo elektromagnetische interferentie (EMI) te minimaliseren. De Tubulus Concentus stroomkabel is uitgerust met twee zeer effectieve lagen afscherming met 100% dekking. Om de afscherming compleet te maken is er tevens afscherming in de pluggen toegepast.

Tubulus Concentus netkabels zijn beschikbaar met hoge kwaliteit vergulde connectoren van Schuko. “Al deze eigenschappen zorgen voor een zeer krachtige en uitzonderlijk schone stroomkabel, met super veel rust, dynamiek en detaillering,” aldus Tubulus.

Tubulus Concentus stroomkabel: prijs en leveringsinformatie

De Concentus stroomkabel kost 599 euro voor een lengte van 150 centimeter. Iedere 50 centimeter extra lengte kost 100 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Tubulus.

MERK

EDITORS' CHOICE