NIEUWSTeufel

Teufel Power HiFi: modulair luidsprekersysteem met 380 Watt versterking

Rob Nijman | 22 oktober 2019 | Fotografie Fabrikant | Teufel

Teufel Audio heeft in de categorie alles-in-één-systemen de Power HiFi geïntroduceerd, een modulair 3-kanaals luidsprekersysteem met versterkers met een totaal vermogen van 380 Watt, legio aansluitingsmogelijkheden en een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel.

Op zoek naar een gigantisch en zeer krachtig alles-in-één pakket voor in je (gigantische) huiskamer, in de oefenruimte of op het podium van de lokale bar-dancing? Dan hoef je niet verder te zoeken, want de bekende speakerbouwer uit Berlijn laat in de categorie groot-groter-grootst weer eens van zich horen. De Power HiFi bestaat uit drie op elkaar gestapelde modules: een tweeter, midrange driver en subwoofer. Het fundament van de Power HiFi is een meer dan 35 kilo zware basmodule met twee basdrivers van 12 inch (305 mm).

De veerkrachtige longthrow subwoofers produceren volgens de fabrikant een zeer droog en zuiver basgeluid. De midrange zorgt met zijn 200 mm drivers voor een warm, natuurlijk middenbereik. Daar bovenuit troont de tweeter, die dankzij zijn hoge efficiëntie ook bij extreem hoge volumes geluid zonder vervorming produceert. De tweeter herbergt drie Klasse D-versterkers met een totaal vermogen van 380 Watt. Een in de zijkant van de behuizing ingebouwd bedieningselement maakt het mogelijk om diverse zaken direct op het apparaat te regelen, zoals de ingangselectie, bluetooth-pairing, de 3-bands equalizer en natuurlijk het volume. Alle functies kunnen ook op afstand worden geregeld met de afstandsbediening, iets wat bij een hoog volume sterk wordt aanbevolen.

Muziek afspelen kan draadloos vanaf je mobiele apparaat via bluetooth voor streamen in cd-kwaliteit met aptX. Andere geluidsbronnen kunnen worden verbonden met stereo-Cinch, een optische digitale kabel of een XLR-aansluiting. Met dat laatste worden vooral musici en dj's bediend, omdat ze daarop professionele apparatuur zoals dj-consoles en mengtafels kunnen aansluiten. Wie nog meer power wil, kan via de XLR-aansluiting een tweede (of derde, of vierde) Power HiFi aansluiten.

Teufel Power Hifi: specificaties op een rij

  • modulair luidsprekersysteem met een tweeter, midwoofer en subwoofers;
  • helder gedefinieerd livegeluid ondanks het indrukwekkend volume;
  • uitgebreide aansluitings- en configuratiemogelijkheden;
  • bluetooth met aptX voor draadloze muziekoverdracht in cd-kwaliteit van onder meer Spotify, Youtube en Apple Music;
  • twee krachtige 305 mm subwoofers, een 200 mm midwoofer en een tweeter voor een volume van boven de 115 dB;
  • Klasse D-versterker met een totaal vermogen van 380 Watt;
  • automatische in- en uitschakeling via Cinch, XLR en bluetooth;
  • hoogwaardig metalen bedieningspaneel met display, ondersteuning voor USB-geluidskaarten en een afstandsbediening

Prijzen en beschikbaarheid

Teufel Power HiFi is per direct verkrijgbaar via www.teufelaudio.nl voor een verkoopprijs van 1.299,99 euro. Het gigantische systeem is ook verkrijgbaar als stereoset. Je krijgt dan twee Power Hifi-exemplaren en een 5 meter lange XLR-kabel voor 2.499,99 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE