NIEUWSDavone

Davone Moxie: apart vormgegeven tweeweg vloerstaander

De Deense luidsprekerbouwer Davone bouwt geen rechthoekige luidsprekers. Het nieuwe model Moxie is het kleinste vloerstaande model van het bedrijf. De Moxie is een tweeweg systeem. Volgens de fabrikant wordt een volle bas gecombineerd met een open middenbereik en transparante hoge tonen. De vormgeving is in elk geval heel apart.

Davone Moxie: tweeweg vloerstaander

De in Denemarken gevestigde luidsprekerbouwer Davone, die luidsprekers bouwt sinds 2007, heeft de Moxie gelanceerd, een vloerstaander met een roestvrijstalen voet. Het is weliswaar de kleinste vloerstaander van het bedrijf, maar de prestaties zouden er volgens de fabrikant niet minder om zijn. De drivers en het cross-overfilter zijn compromisloos gebouwd. De Moxie is een basreflex systeem met de poort aan de voorzijde. Hij kan dus relatief dicht bij een achterliggende muur worden geplaatst.

De tweeter heeft een diameter van één inch en heeft een conus van geanodiseerd aluminium. De middentoner/woofer heeft een diameter van 5,25 inch met een conus die is gemaakt van een mix van verschillende soorten vezels. Het 24 dB/octaaf Linkwitz-Riley cross-overfilter is speciaal op de geplaatste drivers afgestemd.

De kast is gemaakt van zeven lagen beukenhout met daaroverheen een laag fineer. De baffle is gemaakt van tien lagen hdf. De gebogen vorm draagt bij aan optimale stijfheid van de kast. De voet van de kast is gemaakt van roestvrij staal.

Het frequentiebereik van de Moxie loopt van 45 Hz tot 22 kHz. De nominale impedantie is vier Ohm met een minimum van 3,4 Ohm bij 240 Hz. De gevoeligheid is 88 dB (2,83 Volt / 1 meter).

Davone Moxie: prijs en leveringsinformatie

De Moxie is momenteel alleen leverbaar in een walnoothouten uitvoering, maar binnenkort zullen ook modellen in Black Ash en White Ash gebouwd gaan worden. Het front is standaard zwart maar kan op verzoek ook in een andere kleur geleverd worden. Voor een bedrag van 2.200 euro wisselt een paartje Moxies van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE