NIEUWSOptoma

Optoma lanceert alles-in-één home cinema entertainmentsysteem

Optoma heeft de UHZ65UST gelanceerd. Achter deze typeaanduiding schuilt een projector, streamer, versterker en luidsprekers en dat allemaal in één behuizing. De UHZ65UST is een 4K UHD ultra short throw laser projector, een bioscoopervaring met één enkel apparaat dat je op je tv-meubel plaatst.

Optoma UHZ65UST: alles-in-één apparaat voor beeld en geluid

Optoma lanceert de UHZ65UST 4K UHD ultra short throw laserprojector, waarin ook geluid en streaming video zijn geïntegreerd. Hèt alternatief voor een grootbeeld televisie, én een alternatief voor de huidige home cinema systemen, en dat alles voor een concurrerende prijs, aldus Optoma. Op de ISE-beurs 2019 werd de Optoma UHZ65UST door rAVe uitgeroepen tot ‘Best New Short Throw Projector Product for the Home’. Optoma spreekt de verwachting uit dat dit product de markt voor tv en home cinema projectie gaat veranderen.

Wat is het eigenlijk? Een projector die je op een tv-meubel zet en die meteen projecteert op de muur. Groot beeld op korte afstand. Gemakkelijk te installeren. Het beeld is tussen 85 en 120 inch (190 tot 260 centimeter breed). Er zit een mediaspeler in zodat je gebruik kunt maken van populaire streamingdiensten zoals Netflix. De ingebouwde conventionele speakers geven kwaliteitsgeluid. Het systeem is voor gebruik in de huiskamer, in de thuisbioscoop, slaapkamer, op kantoor, of om op verschillende locaties te gebruiken.

Optoma UHZ65UST, alles-in-één: premium geluid, beeld en streamingdiensten

De UHZ65UST is een alles-in-één entertainmentsysteem dat een ruimtebesparende projector met ultrakorte projectieafstand combineert met een premium soundbar ontworpen door Optoma's zusteraudiobedrijf NuForce en een geïntegreerd smart tv-platform die zowel internetstreaming als smarthome-bediening mogelijk maakt.

Optoma UHZ65UST: projectie direct op muur of bij daglicht op ALR-scherm

Het beeld kan direct worden geprojecteerd op de muur. Bij enige verduistering projecteert de krachtige laser kwaliteitsbeeld. Wil je een optimaal beeld bij daglicht? Dat kan met het ALR-scherm van Optoma. Dit scherm reflecteert omgevingslicht minder dan het beeld van de projector zelf. Dit ALR-scherm is zo gemaakt dat het daglicht van de zijkant minder goed reflecteert, dan licht van onderaf. Hierdoor krijgt de kijker volgens Optoma ook in daglicht een superieur beeld.

Optoma UHZ65UST: betaalbaar alternatief voor een hele grote televisie

Optoma hoopt tv-kopers ervan te overtuigen de 75-inch smart TV over te slaan ten gunste van een meer filmische ervaring op groot beeld. Ook in combinatie met het ALR-scherm is de prijs concurrerend. De projector kan verschillende formaten projecteren. Door de afstand tot de muur verandert het projectieformaat. Een verplaatsing van 17 centimeter verandert de projectiegrootte van 85 inch naar 120 inch (dat is van 190 naar 260 centimeter breedte). De 0,25:1 vaste glazen lens maakt dit mogelijk.

De laserlichtbron heeft een lichtopbrengst van 3500 ANSI lumen. De DLP XPR-chip maakt de projector compatibel met HDR en UHD 4K-resolutie en biedt een breed kleurengamma (87% DCI-P3). Doordat laser geen lamp heeft, is er een lange levensduur. Ook wordt een laser minder warm, waardoor de projector stiller is.

Optoma UHZ65UST: eenvoudige installatie en perfect beeld met app

Installatie is makkelijk: neerzetten, internet aansluiten, beeldverhouding afstellen en je kunt kijken. Voor het perfect afstellen van de beeldverhouding gebruik je de SmartFIT-telefoonapp van Optoma. De camera van de telefoon vindt de randen van het scherm en het beeld past zich automatisch aan.

Optoma UHZ65UST: ondersteuning van spraakbesturing, streamingdiensten en domotica-programmering

Optoma heeft ook zijn nieuwste Smart + -besturingssysteem in deze projector opgenomen, met Google Assistant voor spraakbesturing (overigens nog niet in de Benelux) van projector en smart home-apparaat, evenals ondersteuning via het IFTTT-platform. Met spraakopdrachten kan de gebruiker de projector aan of uit zetten, het volume regelen en transportfuncties van gestreamde inhoud regelen, en meer.

Populaire streamingdiensten die worden ondersteund, zijn Netflix, Amazon Prime en YouTube. Er zijn drie hdmi-ingangen voor aansluiting van bijvoorbeeld een Playstation, blu-rayspeler of Chromecast.

Optoma UHZ65UST: prijs en leveringsinformatie

De Optoma UHZ65UST is vanaf nu leverbaar voor een adviesprijs van 3.500 euro. Het ALR101 scherm 100 inch kost 1.300 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE