NIEUWSBluesound

BluOS 3.6 voegt streamingdienst Idagio toe aan BluOS-ecosysteem

Lenbrook International, maker van Bluesound-apparatuur, heeft versie 3.6 van de BluOS software uitgebracht. Gebruikers die hun apparatuur voorzien van de nieuwe software krijgen toegang tot de streamingdiensten Idagio en Radio.com.

Idagio: streamingdienst voor klassieke muziek

Idagio is een in Berlijn gevestigde streamingdienst die zich heeft gespecialiseerd in het aanbieden van klassieke muziek. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een catalogus met daarin twee miljoen muziekstukken, waaronder ook exclusieve muziekstukken die dus nergens anders te vinden zijn. De muziek van Idagio, die wordt aangeboden in het 16-bit/44,1 kHz FLAC-formaat, is vanaf nu ook toegankelijk voor bezitters van Bluesound-apparatuur, mits de apparatuur wordt voorzien van versie 3.6 van de BluOS-software. Bezitters kunnen deze update zelf uitvoeren.

BluOS: toevoeging van andere functies

Door installatie van versie 3.6 van de BluOS-software wordt niet alleen Idagio toegevoegd, maar ook streamingdienst Radio.com. Voorts wordt Google Assistant toegevoegd, alsmede ondersteuning van MQA-CD in de NAD Masters M50.2 en de Bluesound Vault.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »