NIEUWSTangent

Tangent Elio Stereo: compact alles-in-één systeem

Het Deense audiobedrijf Tangent heeft de Elio Stereo uitgebracht, een compact alles-in-één apparaat voorzien van een cd-speler, versterker en ingebouwde luidsprekers. De Elio Stereo heeft diverse draadloze verbindingsmogelijkheden en heeft ook uitgebreide radiofuncties aan boord. De Elio Stereo wordt aangeprezen voor situaties waarbij de ruimte beperkt is, bijvoorbeeld op een keukenaanrecht of in een slaap- of studeerkamer. 

Tangent Elio Stereo: compact en behoorlijk compleet

Het nieuwe compacte, alles-in-één systeem van Tangent genaamd Elio Stereo combineert alle mogelijke muziekbronnen met een geluidskwaliteit die zijn grootte verloochent. Dit wordt bereikt door twee naar voren gerichte fullrange drivers met een diameter van drie inch die bijstand krijgen van twee royale baspoorten op het achterpaneel. De ingebouwde versterker kan maximaal twee keer twintig Watt leveren. Deze combinatie produceert een diepe en precieze bas om een indrukwekkende allround uitvoering te garanderen, zelfs in grote ruimtes. Verdere geluidsverbetering is ook mogelijk via een aantal voorinstellingen van de equalizer. Voor wie radio wil luisteren biedt de Elio Stereo FM, DAB en DAB +, naast de mogelijkheid om via wifi toegang te krijgen tot vele duizenden radiostations over de hele wereld via internet.

De Elio Stereo beschikt over tal van draadloze technologieën voor toegang tot muziek, waaronder Spotify Connect, bluetooth voor connectiviteit vanaf een smartphone of tablet en wifi voor toegang tot muziek van servers of computers op een netwerk via het DLNA- of UPnP-protocol. Voorts is de Elio Stereo voorzien van een cd-speler en een extern apparaat kan via de AUX-ingang of de usb-ingang worden aangesloten.

Het grote kleurendisplay op het voorpaneel biedt duidelijke informatie over het spelende muziekstuk. Een IR-afstandsbediening wordt meegeleverd voor een gemakkelijke en volledige bediening van de vele functies en muziekbronnen, maar de Elio Stereo kan ook worden bediend met een app op een smartphone of tablet.

De Elio Stereo is een compact systeem en meet 430 x 140 x 250 millimeter.

Tangent Elio Stereo: prijs en leveringsinformatie

De Tangent Elio Stereo heeft een adviesprijs van 399 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Tangent Audio.


MERK

EDITORS' CHOICE