NIEUWS

Cube Audio F8 Neo: fullrange driver, ook los te koop

Het in de Poolse plaats Poznan gevestigde Cube Audio heeft een nieuwe fullrange driver ontwikkeld genaamd F8 Neo. De F8 Neo is los te koop, maar Cube Audio heeft voor wie niet zelf wil klussen ook een tweetal luidsprekers gebouwd met de F8 Neo aan boord. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf fullrange drivers gebouwd die wel de voordelen maar niet de nadelen hebben van de bekende fullrange drivers.

Cube Audio: specialist in de bouw van fullrange drivers

“Wij geloven dat fullrange luidsprekers het laatste antwoord kunnen zijn op de grote vraag: ‘Welke sprekers zijn de beste voor mij?’. Ze kunnen een luisterervaring bieden die meerweg luidsprekers moeilijk kunnen leveren. Het niveau van openheid, dynamiek, micro- en macrodetails, de illusie van het luisteren naar het live concert, geweldige midrange en niet in de laatste plaats geweldige soundstage, zijn zeer bekend bij alle fans van fullrange speakers,” aldus het in Poznan gevestigde Cube Audio.

“Al meer dan vier jaar ontwikkelen we acht inch en tien inch fullrange luidsprekers die alle voordelen van de klassieke bekende fullrange drivers bezitten, maar niet alle zwakke punten hebben. Na een paar honderd prototypes en talloze uren ontwikkelen en luisteren, zijn we ervan overtuigd dat we ons doel hebben bereikt,” voegt Cube Audio er trots aan toe.

Cube Audio F8 Neo: fullrange driver

De nieuwe F8 Neo is de nieuwe acht inch vlaggenschip fullrange driver. De F8 Neo is naar eigen zeggen voorzien van een extreem krachtige neodymium magneet. De luisteraar kan een gecontroleerde en grotere weergave van lage tonen verwachten gecombineerd met een natuurlijkere toonbalans. De gevoeligheid is 97 dB. De impedantie is 10 Ohm.

De F8 Neo is los te koop voor 4.980 euro per paar. De koper kan kiezen uit een witte of zwarte uitvoering. Uiteraard zal de koper dan wel zelf een kast moeten bouwen.

Wie geen zin heeft om zelf te klussen kan de vloerstaande Nenuphar Mini of het monitormodel Nenuphar Mini Monitor kopen. Beide modellen kosten 11.990 euro per paar en zijn leverbaar in witte of zwarte uitvoering.

Meer weten? Kijk dan op de website van Cube Audio.EDITORS' CHOICE