NIEUWSNeat

Neat Acoustics Ekstra: vloerstaander met twee onzichtbare woofers

De Britse luidsprekersbouwer Neat Acoustics heeft de vloerstaande Ekstra aangekondigd. De nieuwe Ekstra zal getoond worden aan het publiek op de komende Bristol Hifi Show. De Ekstra is voorzien van twee woofers. Hij is slank en kan dichtbij een muur worden neergezet. Vanaf april 2019 staat de Ekstra in de winkel.

Neat Acoustics Ekstra

Het Engelse Neat heeft de techniek van het model Ultimatum XL6 deels overgenomen in het ontwerp van de nieuwe vloerstaande Ekstra.

Het bovenste deel van de Ekstra is afgesloten van de onderkant met twee afgesloten kamers en functionerend als een tweewegs systeem met een oneindige baffle. In de bovenkant van de kast is een 50 mm Air Motion tweeter en een 134 mm bas/middentoner geplaatst. Dit is dezelfde middentoner als in de modellen Motive en Iota Alpha). De driver heeft een behandelde papierconus met een wijd uitlopend profiel. Tweeter en middentoner zijn beide gemonteerd op een speciaal geprofileerd onderschot en verbonden met de hoofdkast via een ontkoppelend polyethyleenmembraan.

Het onderste gedeelte van de Ekstra is gepoort en herbergt twee van de 134 mm bas-drive-eenheden (dus er zitten in totaal drie van deze drivers in de Ekstra). Eén eenheid bevindt zich op het bodempaneel, met de conus naar de vloer gericht, terwijl de tweede zich intern bevindt, direct boven de eerste, in fase, in een gesloten isobarische opstelling, die alleen lage frequenties hanteert en fungeert als een Isobarik systeem.

De poort is speciaal afgesteld om de luidspreker dichtbij een muur te kunnen plaatsen. De luidspreker is slank en de voetafdruk is klein.

Neat Acoustics Ekstra: technische specificaties

  • Systeem: 2,5-wegs isobarische basreflex, voorzien van een Isobarik systeem
  • Drivers: 1 x 134 mm LF / middentoner; 1 x Air Motion tweeter; 2 x 134 mm LF / woofer
  • Afmetingen (hxbxd): 110 x 17 x 25 centimeter
  • Gewicht: 18 kilogram
  • Impedantie: 8 Ohm (minimum 5 Ohm)
  • Gevoeligheid: 86 dB / 1 Watt

 

Neat Acoustics Ekstra: prijs en leveringsinformatie

De Neat Acoustics Ekstra zal leverbaar zijn vanaf april 2019 in de uitvoeringen American Walnut, Black Oak en Satin White. De prijs voor Nederland is nog niet bekend, maar – ter indicatie – op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 2.999 Britse ponden.EDITORS' CHOICE