NIEUWSXavian

Xavian Premio Esclusivo: tweeweg luidsprekers van massief eikenhout

De Tsjechische luidsprekerbouwer Xavian heeft de Premio Esclusivo aangekondigd, een tweeweg monitorluidspreker die is gemaakt van massief eikenhout. De kasten worden met de hand gemaakt. De drivers komen uit Italië. Een belangstellende kan kiezen uit verschillende uitvoeringen.

Xavian Premio Esclusivo: tweeweg monitorluidspreker

De in Tsjechië gevestigde luidsprekerbouwer Xavian heeft een nieuw tweeweg model monitorluidspreker uitgebracht genaamd Premio Esclusivo. De Premio Esclusivo bouwt voort op het succes van zijn voorganger als de top van de Natura-productlijn. Volgens de bouwer heeft de Premio Esclusivo geavanceerde technologie aan boord maar ook elementen uit de natuur, zoals een kast die gemaakt is van massief eikenhout.

In de Premio Esclusivo is gebruik gemaakt van technologieën en werkwijzen uit de Epica-productlijn, maar de Premio Esclusivo heeft een meer compact formaat, een hogere gevoeligheid en gemakkelijkere plaatsing in kleinere ruimtes dankzij het bewezen systeem van dubbele frontreflex. Dankzij het geavanceerde systeem van inwendige demping kunnen op maat gemaakte drivers van het Italiaanse AudioBarletta zo nauwkeurig en zo schoon mogelijk werken.

“Aansluitend op de Nature-prodeuctlijn, is Premio Esclusivo de belichaming van bijna een kwart eeuw ervaring, waarbij een compacte voetafdruk buitengewone natuurlijke materialen, geavanceerde technologieën en exclusief handwerk is gecombineerd om uw muziek te laten klinken met ongekende puurheid en natuurlijkheid die geen concurrentie heeft in het prijskaartje,” aldus Xavian.

Xavian Premio Esclusivo: technische kernmerken

  • Op maat gemaakte drivers van AudioBarletta, gemaakt in Italië
  • Handgemaakte massief eikenhouten kastmet een wanddikte van 23 mm
  • Twin Reflex-systeem voor eenvoudige plaatsing en toch opvallende bas
  • Bitumen en andere materialen voor interne demping
  • Fase Zero crossover-topologie (drivers in serie verbonden)
  • Precieze audiocomponenten in crossover, inclusief Mundorf-condensatoren en weerstanden
  • Eextreem lage vervorming en absolute fasecoherentie, perfecte studiomonitor
  • Magnetisch bevestigde frontjes
  • Frequentiebereik: 35 Hz tot 30 kHz
  • Gevoeligheid: 86 dB 

Xavian Premio Esclusivo: prijzen en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit de uitvoeringen mat wit, mat zwart, licht eiken en donker eiken. Deze uitvoeringen kosten 4.400 euro per paar. De uitvoering genaamd Marina (iets lichter dan licht eiken) kost 4.990 euro per paar. Meer weten? Kijk dan op de website van Xavian.

MERK

EDITORS' CHOICE