Alpha High End opent nieuw filiaal in Brussel

Redactie Hifi.nl | 05 november 2019 | Fotografie Fabrikant

Alpha High End, een dealer met vestigingen in Antwerpen, Brasschaat en Turnhout, heeft aangekondigd een vierde nieuwe winkel te zullen openen in Brussel. De drie verdiepingen tellende winkel in Antwerpen zal op termijn worden vervangen door een nieuwe gelijkvloerse winkel. Alpha Brussel zal standaard open zijn op zondag.

Alpha High End: binnenkort ook in Brussel

Het is nu toch al weer meer dan dertig jaar geleden dat Alpha High End is gestart zijn met een klein winkeltje in de Pelikaanstraat te Antwerpen. ‘The times they are a changing’ zingt Bob Dylan, en inderdaad, mobiliteit en met name parkeerproblemen in Antwerpen Centrum was volgens Alpha de stap om de vestiging in Brasschaat uit te breiden. Het is Alpha’s intentie om de winkel in Antwerpen te slopen en aldaar een nieuw gebouw te bouwen met winkel op gelijkvloers en appartementen erboven, met uiteraard de nodige parkeerplaatsen.

De regelmatig terugkerende en goed bezochte shows in Brasschaat zorgen ervoor dat er geen noodzaak meer is om in Antwerpen met een drie verdiepingen tellende showroom aanwezig te zijn. Ondertussen staat Alpha liever niet stil en heeft het bedrijf een mooie locatie te Ukkel gevonden in Brussel. Uniek is dat het om een pand gaat dat vroeger een atelier voor textiel was en zich in een stille zijstraat bevindt, weg van de typische Brusselse drukte, en een oase van rust biedt om te genieten van hemelse klanken.

Na dit pand met de nodige akoestische en technische aanpassingen te hebben opgefrist met toevoeging van het speelse karakter, zo kenmerkend van de Alpha winkels, is dit een leuke meerwaarde voor de branche, om daarin het betere materiaal van de muziekweergave op een ‘entertaining’ manier te presenteren. De consument wil geen saaie winkelrekken, de consument wil entertainment. Wat ook belangrijk is voor de klant, is dat hij gemakkelijk en veilig zijn auto kan parkeren op de nieuwe locatie en daarom heeft Alpha straks een eigen parkeerterrein. De parkeermeter vergeten zal dan niet meer kunnen gebeuren.

Alpha High End Brussel zal open zijn op zondag

De nieuwe winkel zal geopend zijn op zondag. Op zaterdag en op joodse feestdagen is de winkel gesloten, net zoals in Antwerpen. Alpha verklaart: “zondag open heeft zijn voordelen… de WAF factor is er beter, want mevrouw is meer geneigd tijd te maken voor manslief’s hobby wanneer de boutiques gesloten zijn! De aankoopbeslissingen worden toch grotendeels bepaald door… ja u weet het…”.

Feestelijke opening: 10 & 11 november. 

Adres en contactgegevens Alpha High End Brussel

Alpha Brussels
Joseph Bensstraat 21 (zijstraat Chausse d’Alsemberg, ongeveer in het midden)
1180 Ukkel Brussel
Tel. +32 (0) 2 644 48 44
www.alphahighend.be


EDITORS' CHOICE