NIEUWSTannoy

Tannoy presenteert drie actieve monitorluidsprekers in Gold-productlijn

Sinan Kökbugur | 26 september 2019 | Fotografie Fabrikant | Tannoy

De Britse luidsprekerbouwer Tannoy heeft een drietal nieuwe tweeweg monitorluidsprekers uitgebracht in de Gold-productlijn. De nieuwe modellen Gold 5, Gold 7 en Gold 8 zijn actief en zijn bedoeld voor gebruik in een opnamestudio. De drivers zijn geplaatst volgens Tannoy’s eigen Dual Concentric Point Source Technology: de tweeter bevindt zich in het hart van de middentoner/woofer, ter benadering van de ideale puntbron. Iedere driver heeft zijn eigen versterker.

Tannoy Gold 5, 7 en 8: actieve tweeweg bi-amped monitorluidsprekers

De in Groot-Brittannië gevestigde luidsprekerbouwer Tannoy heeft de Gold 5 Gold 7 en Gold 8 aan zijn portfolio toegevoegd. De drie modellen zijn bedoeld voor gebruik in een opnamestudio, maar uiteraard kunnen ze ook thuis gebruikt worden. Alledrie modellen zijn voorzien van twee drivers. De Tweeter bevindt zich in het hart van de middentoner/woofer waarmee volgens Tannoy de ideale puntbron wordt benaderd. Tannoy noemt dit Dual Concentric Point Source Technology. Alledrie modellen zijn voorzien van twee versterkers die werken in klasse AB. Iedere luidspreker heeft zijn eigen versterkers aan boord. Het zijn dus geen master/slave-systemen.

De Gold 5 heeft 200 Watt aan boord. De middentoner/woofer heeft een diameter van vijf inch. De Gold 7 heeft 300 Watt aan versterkervermogen aan boord en ook iets grotere drivers: een middentoner/woofer van 6,5 inch een tweeter van één inch. De Gold 8 heeft hetzelfde vermogen en dezelfde tweeter als de Gold 7, maar de middentoner/woofer van de Gold 8 heeft een diameter van acht inch.

De titanium tweeters hebben een Tulip waveguide. De baspoort zit bij alledrie modellen aan de voorkant en de Gold-luidsprekers kunnen dus dicht tegen een muur worden geplaatst.

We weten niet wanneer de nieuwe luidsprekers naar Nederland zullen komen en voor welke prijs. Wie meer wil weten kan kijken op de website van Tannoy.EDITORS' CHOICE